L’Ajuntament de Benigànim ha començat ja a liquidar les ajudes Parèntesi, incloses en el Pla Resistir de la Generalitat, les diputacions i els ajuntaments valencians, el termini per a optar a les quals es va obrir ahir a Ontinyent.

El pla Resistir són ajudes destinades a les activitats econòmiques considerades de les més afectades per les restriccions, com ara hotels, restaurants i llocs de menjar, agències de viatges, arts escèniques i activitats auxiliars, activitats dels clubs esportius, gimnasos i altres activitats esportives, entre més.

L’import assignat per a cada municipi s’ha distribuït atenent els següents criteris: d’una banda es concedeix una quantitat fixa de 2.000 euros per cada autònom o microempresa amb un màxim de deu treballadors en els sectors identificats; i d’altra banda una quantitat fixa de 200 euros per treballador afiliat a la Seguretat Social a data 31 de desembre de 2020 d’aquestes microempreses i autònoms en els sectors esmentats.

L’Ajuntament de Benigànim es va adherir el 27 de gener a aquests pla, de manera que el 10 de febrer ja es va obrir el procés de sol·licituds i tramitació, que es va tancar dimarts passat. La línia d’ajudes Parèntesi per a Benigànim està dotada amb 144.867 euros, dels quals la Generalitat n’ha aportat 90.541,87, la Diputació de València 32.595,08, i l’ajuntament 21.730,05. El total de les sol·licituds rebudes suposa 95.600 euros, de manera que l’import sobrant de les ajudes es distribuirà en una segona convocatòria destinada també a sectors afectats per la pandèmia.

Ontinyent inclou les comunitats de béns en els beneficiaris

Per la seua banda, Ontinyent va obrir ahir el termini per optar a les ajudes després de publicar-ne l’anunci al BOP. Les sol·licituds es poden presentar, en un termini de vint dies natural, i s’atendran per ordre de presentació.

L’Ajuntament d’Ontinyent ha inclòs algunes modificacions en la convocatòria general, aprovades en el ple extraordinari de l’11 de febrer passat, com la possibilitat de fer resolucions parcials a mesura que es comprove la documentació per a avançar en els pagaments; o la inclusió de les comunitats de béns en els beneficiaris.

Cal tindre en compte que als beneficiaris amb deutes pendents en període executiu amb la Hisenda municipal o embargaments comunicats se’ls descomptarà l’import del deute amb la part corresponent de la subvenció que tinga aprovada.

En el cas d’Ontinyent, el pla està dotat amb 806.000 euros, dels quals la Generalitat n’aporta el 62,5%, la Diputació de València el 22,5% i l’Ajuntament el 15% restant.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.