L’Ajuntament d’Ontinyent ha convocat una nova edició d’ajudes municipals a la rehabilitació d’immobles del programa Ontinyent Rehabilita, aplicable al conjunt històric de la Vila, el centre històric Raval-Poble Nou i la zona del camí dels Carros-Cantereria.

El termini de presentació de sol·licituds acaba el 9 de novembre vinent.

Les ajudes del programa, dotat amb 200.000 euros, són de fins al 50% (o més, en casos excepcionals) amb d’un màxim de 15.000 euros per a la rehabilitació de façanes, cobertes, aïllaments, mitgeres i fusteries. També es podran destinar a eliminació de barreres arquitectòniques, estalvi energètic i utilització d’energies renovables o adequació d’interior de locals per a l’obertura d’establiments nous o adaptació de locals de comparses i associacions a la normativa vigent. Igualment es poden subvencionar l’enderrocament d’edificacions si tenen un projecte d’execució d’un immoble nou de nova construcció, o si se cedeix el solar per un mínim de quatre anys a favor de l’ajuntament, per a destinar-ho a ús públic durant aquell temps.

Com a excepció, les ajudes relatives a l’eficiència energètica o l’eliminació de barreres, són extensibles a tot el nucli urbà sempre que els immobles tinguen més de trenta anys.

Les sol·licituds les poden fer persones o entitats que siguen propietaris dels immobles objecte d’actuació i les comunitats de propietaris, i també els arrendataris o usufructuaris d’immobles amb autorització del propietari. Les actuacions s’hauran d’haver fet entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2021.

Ajudes 2022

L’edició d’aquestes ajudes per a 2022 es convocarà encara enguany, a les quals no es podran acollir els sol·licitants de les subvencions de 2021.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.