A partir de l’any que ve, els veïns d’Ontinyent podran fraccionar els impostos municipals de manera que els podran pagar en quotes mensuals, sense cap càrrec per interessos. Aquesta és una de les modificacions que el govern municipal de la ciutat vol introduir en l’actualització de les ordenances fiscals per a 2016.

D’aquesta manera, i a partir de l’any vinent, gràcies al Compte Tributari Local que es posarà en marxa, ciutadans i empreses tindran la possibilitat de domicilar el pagament dels impostos locals (impost de béns immobles, impost de vehicles de tracció mecànica, impost d’activitats econòmiques, guals i fem) dels quals es cobrarà mensualment la part proporcional. Els rebuts es presentaran a primers de mes, amb una notificació via mòbil per recordar-lo. Aquesta opció haurà de ser demanada pels interessats, qui hauran de sol·licitar-la durant el mes de desembre per a l’exercici següent. En el cas d’enguany, per ser la primera ocasió en què es pot fer la petició, el termini s’allargarà fins el 20 de gener de 2016. La quota de gener es passarà a febrer, quan es cobraran els dos primers mesos de 2016.

L’Ordenança General Tributària es modificarà també per a incloure una rebaixa del 10% de l’Impost de Béns Immobles, bonificacions de fins al 50% per a empreses ja existents que creen llocs de faena, del 90% per a famílies nombroses de categoria especial, i d’un 25% per la instal·lació d’equipaments per a l’aprofitament de l’energia solar. Els canvis que s’aprovaran en l’ordenança afectaran també el sistema per fraccionar els deutes amb l’ajuntament. A partir de 2016 es rebaixarà l’import mínim a fraccionar de 140 a 40 euros, i s’ampliaran els trams per fer-ho de manera que ara els de 40 a 3.000 euros es podran pagar en 12 mesos.

El batle, Jorge Rodríguez, i el regidor d’Hisenda, Joan Sanchis, van explicar en roda de premsa aquestes modificacions, a les quals se n’afegiran altres, com la de l’impost de vehicles de tracció mecànica. A partir de l’any que ve, n’estaran exempts els vehicles de més de 25 anys (fins ara eren els de més de 30). La resta d’actualitzacions anunciades fan referència a la taxa del fem, de la qual es rebaixa de 184 a 92 euros l’import màxim a pagar per comerços generals i indústries; a la creació d’un abonament nou per a la piscina del poliesportiu de 10 sessions per a adults (30 euros) i menors (14 euros), amb exempció de pagament per a les famílies nombroses a partir del tercer menor. Al poliesportiu, a més, els grups de mes de 15 menors acompanyats per monitor podran disposar d’una bonificació del 50% de l’entrada. El regidor Sanchis ha explicat que aquesta darrera bonificació s’ha decidit per afavorir ‘l’arribada d’usuaris de l’Alberg Perú, que tindran així facilitats per utilitzar una instal·lació que a més tenen molt a prop’.

En la compareixença davant la premsa per a detallar aquestes modificacions, els dos responsables polítics han destacat com a objectiu de les propostes ‘afavorir la política social i la promoció econòmica’.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any
120€/any
Si encara vols ajudar-nos més, pots fer-te'n com a Protector.

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.