Ontinyent Rehabilita rep 117 sol·licituds de subvencions

  • L'ampliació de despeses subvencionables ha incrementat al doble les peticions d'ajuts

VilaWeb
Redacció
07.09.2017 - 16:13
Actualització: 07.09.2017 - 18:13

Un total de 117 sol·licituds s’han presentat enguany per a accedir a les subvencions municipals del programa Ontinyent Rehabilita, destinades a treballs de rehabilitació d’immobles. En la convocatòria d’enguany s’havien inclòs més despeses subvencionables, i contemplava la possibilitat que les ajudes pogueren superar el 50% del cost de les actuacions ‘en casos de repercussió especial’.

Això ha afavorit l’increment de sol·licituds, que han sobrepassat de molt les 65 de l’any passat, i les 27 obres subvencionades en 2015.

Ontinyent Rehabilita destina aquest 2017 300.000 euros a finançar la rehabilitació d’immobles situats al conjunt històric de la Vila, al Raval i Poble Nou i al Camí dels Carros i Cantereria, amb ajudes de fins el 50% del pressupost total, amb un màxim de 15.000 euros per beneficiari. Les obres compreses en aquest programa fan referència a rehabilitació de façanes, cobertes, aïllaments, enderrocs, eliminació de barreres arquitectòniques, estalvi energètic o adequació de locals per a comerços nous.

Enguany s’han afegit aspectes com les ajudes per a reforços estructurals o la substitució de l’estructura en rehabilitacions; les substitucions d’instal·lacions de lampisteria; de sanejament; d’instal·lacions elèctriques; tractament de murs i sòls per a reduir la humitat; i treballs per a substituir o eliminar materials que continguen amiant. A més, s’hi han incorporat nous criteris de valoració en la concessió de les ajudes, de manera que es tenen en compte instal·lacions destinades a l’estalvi energètic i la utilització d’energies renovables, aquelles que permeten la millora en almenys una lletra del certificat d’eficiència energètica de l’immoble, així com actuacions definides com d’intervenció urgent.

El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, ha destacat d’aquest pla l’impacte que té en l’activitat econòmica de la ciutat, ‘ja que ajuda a generar i mantenir llocs de faena en les empreses locals’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any