L’Ajuntament d’Ontinyent reurbanitzarà el carrer de Tomàs Valls, després que la Comissió Municipal de Patrimoni haja aprovat l’actuació prevista. El projecte, que preveu millorar la connexió entre la plaça de Sant Domingo i el carrer Major, tindrà un pressupost base de licitació de 167.451,77 euros IVA inclòs.

Jaime Peris, regidor coordinador de l’àrea de Territori, ha destacat la importància de ‘seguir apostant amb fets i accions concretes per la recuperació del nucli històric, com ve fent el govern d’Ontinyent entre els anys 2016 i 2018 amb obres de rehabilitació per valor de més de 5’8 milions d’euros’.

Aquest pla de reurbanització comprés entre la plaça de Sant Domingo i el carrer de l’Arquebisbe Segrià (a l’altura de la Biblioteca Municipal) ha estat presentat amb anterioritat a l’Associació Veïnal del Poble Nou, plantejat com una renovació ‘fonamental’ per a la connexió d’aquests dos carrers, un dels quals ja està semipeatonalitzat, segons la informació facilitada pel consistori.

El regidor ha explicat que la semipeatonalització suposa ‘millorar l’accessibilitat dels vianants, eliminar barreres arquitectòniques, pacificar el trànsit motoritzat i dinamitzar la presència de comerç en plantes baixes fent atractiva la rehabilitació d’edificis d’habitatges’; una línia que dóna continuïtat a l’objectiu de revitalitzar el nucl històric, en paraules de Peris.

La reurbanització del carrer de Tomás Valls té un termini d’execució previst de quatre mesos, i forma part de les accions contemplades en el programa Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU).

Les obres consisteixen en l’eliminació del paviment existent per tal de crear una nova secció del carrer a un únic nivell, així com la retirada de les llambordes que actualment formen el paviment. Aquestes llambordes es guardaran per a una possible reutilització en altres espais. També es contempla la substitució de les xarxes de sanejament i aigua potable; la instal·lació de noves xarxes independents d’aigües pluvials i fecals i la renovació de l’enllumenat; el canvi del mobiliari urbà i de la senyalització vertical i obra civil per a la instal·lació de gas ciutat.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.