La dansà infantil de la vesprada d’aquest dijous dóna pas als actes centrals de les festes de la Puríssima d’Ontinyent, en què a banda dels actes religioses prenen gran rellevància les desfilades i processons dels Gegants i Cabets de la ciutat.

Divendres, en acabar la retreta de la Puríssima, a les 19.00, després del ball a la plaça de l’Església, ja faran una desfilada pels carrers de la Vila, fins a la plaça i el carrer Major, en què hi participaran per primera vegada els nous gegantons, a les 23.00 hi haurà una dansà.

El dia de a festivitat, dissabte 8, eixirà de l’església de Santa Maria a les 17.30 la comitiva religiosa amb els balls processionals de la Veta, l’Arquet, els Cavallets, la Moma i els Pastorets, a més dels Gegants i Cabets, la Tartuga i l’Àguila.

Xe, quin invent!, tercer còmic dels Gegants i Cabets
Coincidint amb la festa, l’Associació de Gegants i Cabets ha publicat un tercer còmic per acostar la tradició gegantera, sobretot, als escolars. Xe, quin invent! és el títol d’aquesta nova edició de l’entitat protagonitzada també pels gegants i cabets, i per l’Àguila i la Tartuga que viuen una aventura.

Hi repeteixen, també Rafel Sanchis com a autor del text, Vicent Beneito com a dibuixant del còmic que s’ha repartit als xiquets de les escoletes, i als alumnes d’Infantil, Primària i Educació Especial dels centres educatius de la ciutat.

Podeu llegir també els dos còmics anteriors: Fent amics i La Tartuga té un secret.