L’Ajuntament d’Ontinyent s’ha posat a disposició de la Generalitat per a ser una de les ciutats on acollir immigrants rescatats  davant la costa de Líbia en el vaixell Aquarius i que arribaran al port de València.

Des del consistori han respost la sol·licitud de la Federació Valencian de Municipis i Províncies dels recursos que pot destinar a aquesta acollida.

Aquest mateix matí, Compromís havia demanat a l’equip de govern que s’oferira a ser un espai d’acollida per a aquestes persones.

El vaixell Aquarius que transporta més de 600 immigrants rescatats davant de la costa de Líbia, desembarcarà a València després que el govern italià impedira que ho fera en aquell país.. Ahir, després d’anunciar-se l’obertura del port, les ONG SOS Mediterranée i Metges Sense Fronteres, que gestionen el vaixell, van assegurar que no tenien suficient menjar per a completar el viatge d’entre tres i cinc dies fins a València.

Durant la matinada s’havia ofert el port de Palma per la seva proximitat a Malta, on es troba ara mateix l’Aquarius, però finalment s’ha trobat una solució per a desembarcar a València. Dos vaixells italians, de la marina i els guardacostes, es faran càrrec de 500 immigrants i acompanyaran l’Aquarius en el seu viatge.

Més informació: Dos vaixells italians acompanyaran l’Aquarius fins a València