El ple de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV) ha aprovat la convocatòria ordinària d’aquest 2021 de les proves de coneixements de valencià en tots els nivells. D’acord amb aquest calendari, el 12, 19 i 26 de juny es faran les proves de l’A2, B1 i C1 i llenguatges específics; i el 6, 13 i 20 de novembre les del B2 i C2.

L’oferta inclou 14.000 places per a les proves de C1 de valencià, 3.000 més que l’any passat; i 11.000 de C2, nivell del qual no es van convocar proves en 2020 a causa de la pandèmia. A Ontinyent hi haurà 900 places, 500 per al C1 i 400 per al C2.

La inscripció s’haurà de fer a la web de la JQCV i estarà oberta del 8 al 15 d’abril per a les proves de juny; i de l’1 al 7 de setembre per a les de novembre. En tots dos períodes la inscripció s’obrirà a les 10.00 hores del matí del primer dia i es tancarà a les 10.00 hores de l’última jornada, detallen.

La principal novetat d’enguany és que per primera vegada les places s’adjudicaran per sorteig entre els inscrits, independentment del dia i l’hora de la inscripció. Amb aquesta mesura es vol “afavorir la igualtat d’oportunitats entre totes les persones aspirants davant la limitació del volum de places que exigeix el compliment de les mesures de seguretat per la covid-19”, segons ha explicat la JQCV en un comunicat.

Els aspirants podran consultar el 22 d’abril si han obtingut plaça a la localitat i nivell que han seleccionat en la preinscripció. En el cas dels nivells B2 i C2, previstos per al mes de novembre, les dates de publicació dels resultats del sorteig es faran públiques en la web de la JQCV.

El termini per a la matrícula i el pagament de la taxa per als nivells A2, B1, C1 i llenguatges específics és del 28 d’abril al 5 de maig, tots dos inclosos. El termini per a la matrícula i el pagament de la taxa dels nivells B2 i C2 es publicarà en la web de la JQCV.

El tràmit de matrícula i el pagament de la taxa, que únicament estarà disponible per als aspirants que han obtingut plaça en el sorteig, també es farà per via telemàtica amb firma electrònica o sense.

Calendari

La prova del C1 es farà en dos dissabtes: el 12 de juny es farà la primera part de la prova, que inclou l’àrea d’expressió i interacció oral, i el 26 de juny les altres tres àrees: comprensió escrita, estructures lingüístiques i expressió i interacció escrites. La prova del B1 es farà el 19 de juny i el 26 de juny la de l’A2.

Pel que respecta als exàmens de novembre, el C2 es desenvoluparà al llarg de dos dissabtes. El dia 6 l’àrea d’expressió i interacció oral, i el 20 les altres quatre àrees: comprensió oral, comprensió escrita, estructures lingüístiques i expressió i interacció escrites. La prova de B2 tindrà lloc el 13 de novembre.

Quant als certificats de capacitació tècnica, les proves es faran al juny: el dia 12 les de llenguatge administratiu, el 19 les de llenguatge en els mitjans de comunicació i el 26 les de correcció de textos.

Tots els detalls de la convocatòria, així com l’oferta de places de la resta de nivells més enllà del C1 i C2, es publicaran a la web de la JQCV.

Pla de contingència

Les proves tenen un pla de contingència en el qual es desplegaran les mesures de seguretat i prevenció determinades tant per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública com per l’Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball.

El pla, que s’anirà actualitzant segons les indicacions sanitàries, es publicarà en la web de la JQCV, on es facilitarà tota la informació perquè els aspirants a la prova coneguen les mesures de prevenció que han de prendre abans i durant els exàmens.

Per a garantir la seguretat en la prova s’establiran dispositius organitzatius de control d’accessos per a evitar aglomeracions i garantir la distància interpersonal de seguretat d’1,5 metres i presa de temperatura abans de l’entrada.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.