Ja és públic: un equip de gent liderat per Nico Calabuig i Serna, fem un pas endavant i ens presentem al procés democràtic de Compromís per encapçalar la candidatura a la batlia d’Ontinyent. Ho fem perquè tenim un projecte de ciutat pròspera, justa i sostenible; que tinga el benestar de les persones com a bandera i que es reforce com a capital de la Vall d’Albaida. Un compromís necessari que volem conjugar en primera persona del plural, perquè és així, des de la pluralitat i la intel·ligència col·lectiva, com aconseguirem guanyar un futur millor per a Ontinyent i la seua gent. Tot un riu de possibilitats per mirar el futur amb optimisme.

Per què un riu de possibilitats? Perquè el riu és l’origen dels primers assentaments en aquestes terres d’Ontinyent on vivim. El nostre riu, al pas pel Pou Clar, es purifica amb aigües transparents, les aigües del projecte que nosaltres representem. Amb les arrels ben ancorades a la terra, però amb aigües noves i transparents que aporten frescor i fan possible projectar la vida cap al futur. Perquè els rius són vida, i el nostre projecte polític tracta sobre això mateix, sobre la qualitat de vida. Parlar de política és parlar de vida.
Per a nosaltres, millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes és treballar per fomentar l’economia productiva i la creació de llocs de treball, reivindicar sense por els serveis que la nostra ciutat necessita, apostar per un model de mobilitat més sostenible, destinar més recursos a mesures d’inclusió social, aprofundir en l’aplicació efectiva del Pla d’Igualtat, impulsar definitivament un Pla de Joventut realista, seriós i participatiu per frenar l’emigració de gent jove a altres poblacions, invertir més en la preservació del nostre patrimoni històric i en una política cultural potent… en definitiva, un projecte col·lectiu, sòlid, constructiu amb trellat, i basat en la voluntat de millora permanent.

Afortunadament, els darrers quatre anys a Ontinyent s’han fet coses bones gràcies a les inversions de la Generalitat Valenciana i la Diputació de València, on Compromís i els socialistes compartim responsabilitats de govern. És un fet del qual ens sentim corresponsables i ens alegrem profundament, perquè fins l’arribada de Compromís al govern valencià, no s’havia invertit mai tant en la nostra ciutat. Ni amb el PSOE ni amb el PP.

No obstant això, també som conscients que a la nostra ciutat encara hi ha molts aspectes que, amb el treball de totes i tots, podem millorar. Hem de treballar més i millor, perquè els números indiquen que la suposada ‘recuperació econòmica’ encara no ha entrat per la porta de moltes cases. Cal agilitzar els tràmits i processos administratius per a l’establiment de noves activitats econòmiques o la consolidació de les ja existents a la nostra ciutat, així com seguir reivindicant al govern espanyol serveis necessaris per al desenvolupament econòmic i social sostenible: exigirem la modernització del tren, la implantació de la Delegació d’Hisenda i de la Tresoreria de la Seguretat Social, perquè volem ser la generació que puga fer a Ontinyent les gestions necessàries sense haver d’anar a poblacions veïnes. Hem d’apostar decididament per reduir la llista d’espera als serveis socials municipals.

En matèria d’urbanisme, cal actuar des d’una perspectiva sostenible i estratègica: recuperar espais públics per a les persones, començant per reurbanitzar i pacificar el trànsit de la plaça Major, i redoblar esforços en la política de recuperació activa del patrimoni històric. A més, tenim un problema demogràfic de despoblament progressiu que cal intentar frenar amb un Pla de Joventut participat des de la vessant institucional i ciutadana, per donar resposta a les necessitats de la gent jove en matèria de treball, habitatge, inclusió, oci, etc. Impulsarem una política cultural potent i diversa, i alhora arrelada a la nostra realitat, a més de revaloritzar les nostres tradicions, la memòria col·lectiva i la cultura popular.

Som un equip de gent competent i diversa, que combina l’empenta i la preparació de la joventut amb l’experiència i el bagatge dels veterans. Un projecte en positiu que s’adreça a tota la ciutadania, haja votat a qui haja votat en el passat. Des de la veïna que viu al carrer del Pare Fullana fins al veí que viu a l’avinguda de Daniel Gil. Des del veí que viu al Pilar fins a la veïna que viu al carrer de Jaume I. Des de la veïna que viu al carrer de la Puríssima, fins al veí que viu al carrer de la Muralla. No demanarem carnets de puresa a ningú per sumar-se a treballar amb nosaltres o donar-nos la seua confiança. L’únic compromís necessari per formar part del nostre projecte és el carnet de l’estima per Ontinyent i les ganes de treballar per la nostra ciutat.

Per això, seguirem el consell que, ja en la Grècia clàssica, donava la gent més sàvia: tenim dues orelles i una boca, perquè hem d’escoltar el doble que parlar. Volem escoltar totes les opinions, perquè aspirem a representar a una majoria d’ontinyentins i ontinyentines amb un projecte de present i de futur que conjuguem en primera persona del plural. Un projecte d’equip, perquè és en equip com els bons projectes acaben convertint-se en realitat. Aportarem idees fresques i dinamisme a la política de la nostra ciutat. Innovar per millorar, proposar per construir, i guanyar per poder transformar. Un Compromís necessari que obrirà la porta a tot un riu de possibilitats. Perquè no ens conformem amb una presència testimonial. Amb la vostra força, treballarem per guanyar i governar, treballarem per arribar a la batlia d’Ontinyent.