Otos comença a elaborar un pla de reducció d’emissió de gasos d’efecte hivernacle

  • Per aconseguir els objectius del Pacte de les Batlies pel Clima i l'Energia europeu

VilaWeb
Redacció
04.03.2019 - 17:58
Actualització: 04.03.2019 - 18:58

L’Ajuntament d’Otos disposarà d’una eina per a reduir l’emissió dels gasos d’efecte hivernacle (GEH). L’objectiu és complir el compromís de reduir-les més enllà del 40% per a l’any 2030 respecte el 2005 i alhora avaluar els riscos i vulnerabilitats municipals derivats del canvi climàtic i adoptar una estratègia d’adaptació.

Per a fer-ho, el consistori treballa en l’elaboració d’un Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible com a instrument per aconseguir els objectius del Pacte de les Batlies pel Clima i l’Energia, iniciativa de la Unió Europea que impulsa la lluita contra el canvi climàtic a nivell local a què es va adherir l’Ajuntament d’Otos en 2016.

La Diputació de València subvenciona aquest pla que es redactarà en dues fases, la primera de les quals consistirà en l’elaboració d’un inventari municipal de consums energètics i d’emissions de GEH associades als principals sectors d’activitat, i en la realització d’avaluacions energètiques a diversos equipaments municipals per definir l’estratègia d’actuació. La segona fase serà per definir accions de mitigació tant en l’àmbit municipal com del propi ajuntament per actuar en camps diversos com ara el foment de la mobilitat, l’estalvi energètic en l’enllumenat públic i l’aplicació de mesures de millora energètica als edificis de titularitat municipal, entre més mesures.

A més, s’avaluaran els riscos i vulnerabilitats davant el canvi climàtic per definir una estratègia d’adaptació amb accions que faciliten d’augmentar la resiliència del municipi enfront dels riscos identificats.

L’elaboració del pla inclou un procés de participació del consistori i dels veïns.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any