Otos recupera la línia de transport de viatgers per carretera amb Gandia

El servei a la demanda s'ofereix, els dimarts i dijous, a partir d'aquest 30 d'octubre

VilaWeb
Redacció / EP
28.10.2018 - 17:52
Actualització: 28.10.2018 - 18:52

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha restablit la línia de transport públic de viatgers en el municipi d’Otos, amb un servei començarà aquest dimecres 30 d’octubre, segons ha anunciat el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, en un comunicat.

La mesura ofereix un servei els dimarts i dijous feiners a la demanda. L’eixida serà a les 9.50 hores des de la cooperativa d’Otos, i el viatge de tornada tindrà parada a les 15.15 a l’estació de Gandia i a les 15.21 a l’hospital. Els telèfons per a demanar el servei són 962854328 i 649901010.

Aquest servei s’uneix a la línia entre Castelló de Rugat i Gandia, i suposa ‘assumir una obligació econòmica per a la Generalitat d’aproximadament 18.000 euros anuals’, segons ha assenyalat el director general, fins que es liciten les noves concessions que donaran servei a l’àrea funcional de transport de la Safor.

En aquest sentit, la reactivació d’aquesta línia interurbana s’emmarca en les mesures de caràcter provisional que la conselleria està adoptant ‘per a millorar els serveis actuals de transport, ja que l’objectiu de la Generalitat és la modernització com pleta de la xarxa de transport de viatgers per carretera, mitjançant la definició d’un nou mapa de concessions que garantisca l’exercici del dret a lliure mobilitat de tots els ciutadans, de forma eficient i amb alt nivell de qualitat.’

Reivindicació veïnal
Posar en marxa aquesta línia representa respondre a una reivindicació dels veïns d’aquest municipi ‘que portaven més de quatre anys sense transport públic des que es va deixar de donar servei per desatenció de del govern anterior’, ha explicat Domingo.

La Conselleria va recuperar la línia de transport públic de viatgers per carretera entre Castelló de Rugat i Gandia, que dóna servei a Montixelvo, Terrateig, Llocnou, i Ròtova, així com a Rugat, Aielo de Rugat, Almiserà, Castellonet de la Conquesta, Alfauir, Beniatjar, el Ràfol de Salem i Salem, i que a partir d’ara donarà servei al municipi d’Otos.

Nou mapa de concessions
El nou mapa es configura sobre la base de 40 noves concessions de transport públic al País Valencià.

En aquests moments la Conselleria d’Habitatge, Obres Púbiques i Vertebració del Territori està estudiant les al·legacions rebudes, finalitzada ja la fase d’informació pública dels projectes de servei. Posteriorment, es redactaran els projectes definitius i es procedirà a l’inici dels procés de licitació i adjudicació dels mateixos.

En el cas de l’àrea funcional de transport de la Safor, el nou mapa contempla la creació de tres concessions, la CV-113 la Safor Nord, la CV-114 la Safor Sud, la línia 4 de la qual connectarà Otos amb Gandia; i la CV-115 Ontinyent-Xàtiva, la línia 5 de la qual connectarà Otos amb Ontinyent, contemplant solucions com el transport a la demanda i la integració de rutes escolars com a opcions de servei per a facilitar la connexió dels municipis de menor entitat amb els principals nuclis poblacionals de referència.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes