L’edifici de l’Ajuntament Vell d’Ontinyent mostra una pancarta amb el lema ‘Per un finançament just’, la reivindicació que està mobilitzant la societat valenciana. És una de les accions promogudes amb l’aprovació el mes de juny passat de la moció municipal presentada per Compromís amb el suport del PSPV-PSOE i Esquerra Unida.

Pancarta a l’ajuntament de Bocairent

La pancarta llueix també a altres ajuntaments de la comarca, com els de Quatretonda, Bocairent, Albaida, Salem i Otos.

Manifestació
Aquest dissabte hi ha organitzada una manifestació convocada per sindicats i partits polítics, amb el suport d’associacions empresarials i socials, per reclamar un ‘finançament just’ per al País Valencià.

En relació amb la reivindicació i la manifestació, el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, ha acusat el ministre d’Hisenda espanyol, Cristóbal Montoro, de fer un ús ‘partidista’ del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) per a ‘intentar minimitzar’ l’impacte de la manifestació convocada aquest dissabte.

Montoro s’ha reunit aquest dimarts amb la líder del PP, Isabel Bonig, i ha anunciat un préstec del FLA de 600 milions d’euros a la Generalitat. L’anunci ha indignat el govern i Soler ha criticat que Montoro haja transmès abans la informació a Bonig que no a la Generalitat: ‘És hora de denunciar l’ús patrimonialista que el PP fa de les institucions. És mes greu encara el que ha fet el ministeri que el que ha fet Bonig, que ha fet el ridícul, perquè ella ha fet de de portaveu d’un ministeri quan no és membre de cap govern ni portaveu del govern d’Espanya’, ha dit.

Així mateix, Soler ha lamentat que l’ingrés del FLA ‘arriba quan li dóna la gana i interessa al ministre. És un préstec i no el dret que tenim els valencians a un finançament just’, ha afegit. Per últim, ha assegurat que l’anunci arriba ara que s’acosta la manifestació de dissabte.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]