Parlem de les coses que interessen a Ontinyent

  • «Som gent que no hem vingut a la política a barallar-nos, ni a especular, ni a servir-nos-en, ni a insultar ningú. Hem vingut a construir un futur millor per al poble que ens estimem.»

Redacció
22.04.2019 - 19:04
Actualització: 22.04.2019 - 21:04
VilaWeb

La raó de ser de la política és aportar solucions als problemes de la societat, ser útil al bé comú, millorar les condicions de vida de la immensa majoria de les persones, i no servir a cap interès particular en concret. Les pròximes setmanes, Ontinyent s’enfronta a reptes decisius per al seu futur més immediat que condicionaran també el model de ciutat que volem construir en el mitjà i el llarg termini. Des del meu punt de vista, eixa hauria de ser la principal prioritat en el debat públic a la nostra ciutat.

En eixe sentit, la candidatura de Compromís per Ontinyent que tinc l’honor d’encapçalar ens presentem a les eleccions municipals, com se sol dir popularment, amb ‘el cabet en la faena’: amb els objectius ben clars, els peus a terra i la perspectiva clara i transparent de voler treballar en equip per una ciutat cada dia més amable per a viure i treballar dignament.

Aspirem a la batlia d’Ontinyent, però no ho fem simplement perquè sí. Volem aconseguir-ho perquè tenim un programa ben treballat que segueix obert a les aportacions de la ciutadania i als diversos col·lectius que componen l’ampli teixit social ontinyentí. Creiem que som una bona opció perquè les inversions efectuades per les conselleries de Compromís al govern valencià han estat fonamentals per a Ontinyent durant aquesta legislatura i volem protegir la interlocució i incrementar la cooperació amb les principals institucions valencianes en benefici del nostre poble. Perquè tenim el convenciment que els bons projectes naixen del treball col·lectiu, de la suma d’esforços entre persones amb diferents experiències i capacitats que, juntes, són imparables. Perquè volem un govern municipal amb la gent més competent i capaç d’impulsar, amb tu, #AvantOntinyent.

Som gent que no hem vingut a la política a barallar-nos, ni a especular, ni a servir-nos-en, ni a insultar ningú. Hem vingut a construir un futur millor per al poble que ens estimem. Tenim un projecte de ciutat que volem seguir enriquint entre totes i tots per a posar els interessos de les ontinyentines i els ontinyentins en el centre de les decisions polítiques de l’ajuntament. I això significa centrar el focus a millorar les perspectives laborals dels col·lectius més cronificats de gent que vol treballar i no pot per falta d’oportunitats, com és el cas de la gent jove i majors de 50 anys, amb atenció especial a les dones, que malauradament es veuen més afectades per l’atur. Hem d’ajudar més les xicotetes empreses del comerç, la indústria, el sector serveis o l’agricultura. Des del govern municipal cal esforçar-se més i millor perquè la ‘recuperació econòmica’ entre per les portes de les cases.

Parlar de les coses que interessen a la gent és aportar idees noves per a millorar l’atenció de la gent gran, de les persones dependents o les que pateixen alguna malaltia mental. Per això hem de redoblar esforços en les polítiques socials i inclusives que ens fan ser una ciutat cada dia més justa i millor.

Construir un model de ciutat sostenible i acollidora per a veïns i visitants és implementar una política urbanística col·laborativa que torne a donar valor el nostre patrimoni històric i natural, apostant per un model d’Ontinyent que mire cap endins per a potenciar habitatges dignes i assequibles als barris històrics que ens caracteritzen, ens aporten un valor sentimental i un atractiu afegit.

En definitiva, per tal d’assolir una ciutat com la que totes i tots somiem, necessitem un govern municipal sòlid, estable i amb una bona capacitat d’interlocució amb la resta de les institucions públiques a tots els nivells. Compromís per Ontinyent som la garantia d’un govern divers, pròxim a la ciutadania, amb capacitat d’escoltar i possibilitats d’entendre’ns en tot allò que siga positiu per al progrés de la nostra ciutat. Eixa és la nostra raó de ser. Amb il·lusió, preparació, trellat, valentia i determinació. Entre totes i tots, tirarem avant Ontinyent.

Nico Calabuig i Serna, candidat de Compromís a la batlia d’Ontinyent

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any