Pegant-li voltes al nou hospital

VilaWeb
Redacció El Llombo
19.07.2016 - 15:02
Actualització: 19.07.2016 - 17:02

Revista El Llombo. Núm. 88. Hivern 2015

 

Estàvem preparant el present número de la revista el Llombo, incidint en la necessitat de la construcció del nou hospital, en la que per tal de donar-li més força als nostres arguments recollíem declaracions d’alguns responsables –professionals com ara polítics del sector– com el gerent de l’hospital Lluís Alcanyís, el de la directora de l’hospital d’Ontinyent  i fins i tot de la regidora de Sanitat de l’Ajuntament d’Ontinyent, i tots es mostraven partidaris del nou hospital. I quan ja pareixia que el fil argumental el teníem mitjanament encarrilat, de sobte, una notícia apareguda en premsa –ai! la premsa–, ens desmuntava l’argument. La notícia venia destacada: ‘Ontinyent construirá el nuevo hospital el los terrenos de la fira’.

En principi hem de pensar que és una molt bona notícia, i cal alegrar-se’n. Si ja tenim els terrenys i a la conselleria de Sanitat li pareixen adequats, no hi ha cap impediment perquè el procés no vaja de fil. Així doncs, endavant, i en un temps prudencial puguen començar les obres i a mitjan termini entrar en funcionament.

Si es confirmen les notícies s’ha fet un pas de gegant; però com diem per ací: ‘el gat escaldat de l’aigua calenta fuig’; i al llarg de huit anys, la construcció del nou hospital ha donat molt que parlar, i no sempre bé. En realitat, poques vegades ha sigut per bé. Des d’aquella inapropiada ubicació al costat del riu i de la depuradora, a la presentació de serveis de l’hospital, que seria xicotet i tindria de tot, i aniria fent-se gran segons les necessitats del moment; al que caldria afegir les inauguracions de maquetes a so de bombo i platerets, o la col·locació del cartell de 55.000 euros, que fereix la sensibilitat de qui el veu. Afortunadament, volem pensar que tot això és història.

Evidentment, tenim més d’un però a al·legar al voltant de l’hospital. Primer: no hi havia cap lloc millor on ubicar-lo que allà on ja existeixen uns serveis consolidats com és la fira o el mercat del diumenge? No hi havia cap parcel·la que fora més gran i no que estiga encotillat des d’abans de començar-se? No hi havia cap terreny diguem-ne… verge? I segon: què ha passat amb el Pacte per la Sanitat que es va constituir en el seu dia i del qual el PSOE n’era el principal valedor, i que sembla que per art de màgia ha desaparegut del mapa municipal? No es mereixia una mínima informació? Una vegada més, els partits polítics demostren que es recorden de la societat únicament quan estan en l’oposició. Encara com que hi ha la premsa.

Ara que sembla que tot va per bon camí, volem fer-nos ressò d’algunes notícies que van apareixent, que insinuen que el nou hospital podia ser un hospital de referència en algunes especialitats que no tinguen altres hospitals. Desconeixem si això és veritat o no, ja que les nostres fonts d’informació són els mitjans de comunicació amb tot el que d’incògnita representa perquè a la premsa se li diu el que convé i interessa.

En principi, això de ser hospital amb algunes especialitats pot ser interessant, sempre que eixes especialitats siguen ‘complementàries’ als serveis que obligatòriament un hospital comarcal necessita.

I per últim, com a Associació de Veïns el Llombo volem fer una puntualització. Entre les possibles ubicacions que es barallaven sobre on col·locar el nou hospital es contemplava una parcel·la al Llombo, i en alguns sectors es va insinuar que eixe era el nostre preferit. Res d’això; nosaltres estàvem en contra que es fera al costat de la depuradora, i ho vam manifestar públicament. A partir d’ací, volíem la millor ubicació possible. A banda dels problemes que puga portar el trasllat de la fira, l’actual ubicació pareix que siga un bon lloc per a la ciutadania: prop de vies de comunicació i del ferrocarril. Com també era un excel·lent lloc on es troba ara l’institut d’Educació Secundària de l’Estació. Institut que cal construir de nova planta al Llombo, i allà on es troba el vell, fer-hi l’hospital.

 

Associació de Veïns El Llombo

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any