La inversió del pla Edificant en el conservatori d’Ontinyent passarà de 5,16 a 9,8 milions d’euros

  • La Conselleria d'Educació i l'Ajuntament d’Ontinyent han millorat el projecte de reforma i ampliació

VilaWeb
Redacció
21.06.2022 - 17:32
Actualització: 22.06.2022 - 10:02

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Ontinyent ampliaran el projecte de reforma i ampliació del Conservatori Professional de Música “Josep Melcior Gomis” aprovat en el pla Edificant.

El projecte nou passarà dels 5,16 milions d’euros a una inversió de 9,8 milions d’euros per part de la Conselleria.

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor García, ja va avançar-ne alguns detalls al batle, Jorge Rodríguez, en una vista recent a les obres d’Edificant als col·legis Bonavista i Martínez Valls.

García ha explicat que “l’increment important de la inversió” és resultat del treball a tres bandes entre la conselleria, l’ajuntament i l’equip directiu del conservatori.

Rodríguez, per la seua banda, ha agraït al director general i a la conselleria “el treball i la predisposició per a atendre les necessitats de la ciutat, en aquest cas amb un conservatori que mantindrà l’actual ubicació creada als anys 70, però amb unes instal·lacions totalment renovades”.

Línies principals del projecte

La nova memòria tècnica per a l’actuació, que preveu una inversió de 9,8 milions d’euros (IVA inclòs) en anualitats de 2022 a 2026, inclou la construcció d’un auditori de nova planta de 300 m² i capacitat d’entre 160 i 200 places.

En total, s’actuarà sobre una superfície de 5.323 m², 2.207 dels quals són a l’interior de l’edifici ja existent, que es mantindria, sotmés a una renovació important; i 3.116 m² més en una ampliació construïda a la zona del pati actual i l’espai resultant de l’enderroc de les actuals aules taller que hi ha al costat d’aquest pati.

A l’edifici existent hi haurà en 255 m² d’espais docents generals per a aules no instrumentals, 590 per a espais docents específics per a aules de música, activitats de cor i orquestra, ensenyament instrumental o música de cambra. També hi haurà 270 m² d’espais docents de biblioteca, 75 de serveis higiènics, 165 d’administració i 40 per a serveis generals.

Pel que fa a l’ampliació, hi haurà 1.070 m² d’espais docents específics per a aules d’ensenyament instrumental o vocal individual; aules de música de cambra, conjunt o més classes col·lectives; laboratori multimèdia; cabina d’estudi individual, i taquilles.

L’auditori tindrà un escenari a una alçada de 5 metres, cabina de control i magatzem, i 50 m² per a serveis higiènics i 45 per a aula no instrumental. A més, s’hi inclouran 180 m² per a despatxos i administració i 150 per a serveis generals.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any