‘Poble Nou, cultura a la fresca’ torna a centrar les nits d’estiu a Ontinyent

  • La programació permetrà de gaudir de l'essència de poble: cultura, gratuïtat i convivència al barri

VilaWeb
Maria Francés
03.07.2018 - 15:06
Actualització: 03.07.2018 - 17:06

Els veïns del Poble Nou d’Ontinyent gaudiran de jornades a la fresca amb sopars, cinema i tertúlies. Al llarg de les nits de juliol es descobriran els secrets de quatre films amb l’experiència de ‘Poble Nou, Cultura a la fresca’, amb l’assistència dels directors de les pel·lícules programades.

Les cites començaran a les 21.00 amb el sopar baix braç a la plaça, i a les 22.00 es faran les projeccions i tertúlies amb els directors i col·laboradors.

El cicle comença el dimarts 3 de juliol a la placeta de Capellans-Les Eres, amb el polèmic documentari ‘Tigernut’, el qual, des de la setmana passada espera judici després que la multinacional denunciada en la pel·lícula en demandara el productor i les col·laboradores. Aquest projecció, doncs, pot ser una de les poques opcions de veure’l. El documentari explica l’espoli a terres africanes per tal d’explotar la xufa, a costa del sofriment i les condicions de semi-esclavitud en què es veuen obligades a conviure les treballadores de l’explotació. Amb el judici a la vista, la visita d’Antxón Monforte, editor de la cinta, ha hagut de ser cancel·lada, però intervindrà mitjançant una videoconferència en directe per explicar de primera mà la seua experiència i respondre les preguntes que sorgisquen després del visionat.

Per al dimarts 10 de juliol, a l’antic cine Pere, serà projectat ‘Último abrazo’. El documentari és la història real coneguda a partir de la troballa d’unes cartes per enviar datades al 1946. Aquestes cartes van romandre guardades en una bossa de mà, fins que el van comprar en una subhasta per un euro. En les cartes es parla de l’inminent suicidi a causa de la guerra i les seues seqüeles. Un camí interessant fins a trobar-ne l’autor i els motius per al desenllaç. En acabar es podrá conversar amb el director, Sergi Pitarch.

Per a la tercera setmana, el 17 de juliol a la placeta de Sant Carles, es podrà gaudir del documentari ‘Espais de pau en temps de guerra’, que narra la història d’unes colònies escolars per a xiquets, refugiats de la guerra del 1936-1939, reductes de pau on s’impartirà l’educació i l’ensenyament impulsat per la República espanyola, amb valors com la solidaritat. El film se centra en l’experiència de la colònia de Bellús. En acabar el visionat es tindrà l’oportunitat d’escoltar les explicacions de Joan Torró com a col·laborador de la pel·lícula.

Finalment, el 24 de juliol, a la plaça del mercat de dalt, i destinat especialment al públic infantil, es projectaran 7 curts d’animació amb un fons ple de valors, molts guanyadors de nombrosos premis. I altres, fins i tot, en primícia, pendents d’estrena. Títols com ‘El vendedor de humo’, ‘Greta i els vegefantàstics’, ‘El criptozoòleg’, ‘Vecinos’, ‘Palomitas’ i ‘Lifetime’ faran de l’última nit un final d’edició ben bonic.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any