Aquest llibre ens presenta una aproximació parcial i subjectiva als fets, situacions i vivències produïts durant el transcurs d’un any -de desembre 2010 a desembre 2011- en el context de la lluita contra la línia d’alta tensió Ontinyent-Alcoi per part d’un membre de la plataforma d’oposició a aquest projecte.

Creiem important de deixar constància de les experiències de lluita. En primer lloc, perquè no caiguen en l’oblit i, en segon, perquè sentim que fruit de la reflexió sobre elles podem avançar reforçant i llimant les nostres pràctiques. En eixe sentit, la visió sobre el procés va acompanyada també d’un esforç d’autocrítica i anàlisi d’allò viscut. En qualsevol cas, no volem dir que les seues conclusions siguen totalment extrapolables a la resta de conflictes, ni tan sols afirmem que estiguem d’acord amb totes elles, però sí que hi trobem una possible ferramenta per fer-la servir en futures ocasions.

Qui busque en aquestes pàgines una síntesi esquemàtica, un decàleg definitiu de lluita o una desapassionada lectura de les perspectives revolucionàries que aporte per fi l’anhelada teoria final, es veurà ràpidament decebuda o decebut. I és per això que ens podem sentir orgullosos, és ací on hi ha la seua gràcia. Perquè si bé són les impressions d’una sola persona, també són el fruit d’un aprenentatge col·lectiu. Potser per moments narratiu en excés, a causa sens dubte de l’intent de traslladar al paper com es torna de vegades de farragosa la realitat. En qualsevol cas, és un relat sincer, honest i gens apriorístic.

Com el riu que no ens deixa banyar-nos dues vegades en les mateixes aigües, així brollen els processos de lluita: intensos, bells, impredictibles. De no ser així ens hauríem de preguntar si és que poden considerar-se com a tals, o si no serem nosaltres qui ens hem tornat incapaços d’aportar res a eixe badall obert a la transformació. Cada esclafit es presentarà com un nou repte i el seu caràcter dependrà del lloc, el moment, la gent que el componga i tantes altres coses més

Que no existisca el manual perfecte, doncs, no significa que no ens vinga de bo un inventari per al viatge, com més complet, variat i obert, millor. Aquest llibre és una petita contribució a eixe equipatge. Considerem apropiat de ressenyar aquest llibre ara, ja que al novembre tindrà lloc el judici contra quatre membres de la plataforma acusats de danys i coacció durant les obres de la línia.

Autor: anònim
Subtítol: Retalls d’un any de lluita contra l’Alta Tensió
Publicat per CMR

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.