Podòlegs reclamen als ajuntaments la regularització i transparència en la contractació en centres de majors

  • El Col·legi Oficial ha interposat un requeriment a l'Ajuntament d’Atzeneta d’Albaida, i el del Palomar ha deixat d’oferir el servei

VilaWeb
Redacció / EP
26.04.2019 - 18:09
Actualització: 26.04.2019 - 20:09

L’Il·lustre Col·legi Oficial de Podòlegs de la Comunitat Valenciana ha emprés accions per a reclamar als ajuntaments ‘regularització i transparència’ en la contractació dels podòlegs dels Centres Especialitzats d’Atenció a Persones Majors i Centres de Dia.

Entre altres, ha interposat un requeriment a l’Ajuntament d’Atzeneta d’Albaida, i el del Palomar ha deixat d’oferir el servei.

L’entitat col·legiada ha explicat que ha comprovat ‘a través de denúncies que els han fet arribar els nostres propis col·legiats’ que ‘són nombrosos els consistoris que ofereixen la licitació del servei de Podologia sense haver obtingut prèviament el registre sanitari necessari o mitjançant licitacions especials de dubtosa legalitat.’

La presidenta del Col·legi, Maite García, ha assenyalat: ‘És la nostra obligació vetlar perquè el desenvolupament de la nostra professió es faça en unes condicions adequades pel bé de la professió, del podòleg i dels propis pacients’. Fins ara, s’han interposat recursos contra més de 20 centres municipals.

‘Davant els nostres requeriments previs, els Ajuntaments de València, el Puig i el Palomar han cessat la prestació d’aquests serveis, directament o indirecta, en els locals sense autorització sanitària’, ha manifestat.

A més, ha apuntat que la Conselleria està ‘en fase d’obtenció de les autoritzacions dels centres que en depenen.’ A més, ha assenyalat que es van emprendre accions contra centres d’Alzira, Cullera, Paterna, Torrent i quatre de València que, després d’aquesta iniciativa, ja tenen l’autorització necessària.

Des del Col·legi s’han interposat també requeriments a Vila-real, Castelló, Alcoi, Mutxamel, la Pobla de Farnals, Real, Monòver i Elda.

L’objectiu d’aquesta mesura és que el servei de Podologia s’oferesca d’una forma idònia, segons els criteris que s’exigeixen als centres amb Registre Sanitari, per a garantir al pacient un servei de qualitat que complisca amb els paràmetres professionals i de salut pertinents (Ordre 7/2017, de 28 d’agost de la Conselleria de Sanitat que estableix les Autoritzacions Sanitàries), i de conformitat amb la Llei de Contractes del Sector Públic.

El Col·legi ha insistit que els pacients mereixen rebre un servei de podologia professional que s’aculla als requisits exigits per als centres adherits al Registre Sanitari com, per exemple, disposar d’equips per a esterilitzar, material esterilitzat, un espai delimitat expressament per a l’exercici d’aquesta activitat sanitària, així com els mitjans necessaris per a ‘no solament tallar ungles o eliminar durícies’ sinó oferir un diagnòstic complet i un tractament adequat a cada pacient.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any