‘Por Dios, Pedro, líbranos de Mariano Rajoy’

Josep Miquel Bausset
24.10.2016 - 22:17
Actualització: 25.10.2016 - 00:17
VilaWeb

Aquesta va ser l’exclamació que el sr. Miquel Iceta, secretari del socialistes catalans, va fer a finals de setembre davant de qui encara era el líder del PSOE, el sr. Pedro Sánchez, per tal que aquest partit no donara suport al PP i al sr. Rajoy com a president del govern espanyol. Evidentment, el sr. Iceta s’equivocava quan posava Déu (‘por Dios, Pedro, líbranos de Mariano Rajoy’) com a garant per impedir l’elecció del Ssr. Rajoy. No era Déu evidentment qui ha d’impedir un nou govern del PP, sinó que els qui ho han de fer són els seus companys de partit, o partit germà, el PSOE, cosa que ja hem vist que no succeirà.
El motí contra el sr. Pedro Sánchez, elegit per la militància del PSOE i destituït (desautoritzat) pel Comitè Federal d’aquest partit, ha permès que guanye la vella guàrdia, els barons profundament anticatalans. La por a un pretès acord del sr. Sánchez amb Podemos i els independentistes catalans (com si foren el dimoni) per fer un govern semblant al del sr. Ximo Puig al País Valencià, farà que el PP torne a governar l’Estat espanyol.

Així es veu amb el piulet del 29 de setembre, posteriorment esborrat (com informaven alguns diaris) del sr. Emiliano García-Page. El piulet del president de Castella-La Manxa era prou significativa: ‘Se confirman las sospechas; Sánchez tenía un plan oculto para pactar con los independentistas que quieren romper España’. I és que el sr. Sánchez havia dit que ‘para la gobernabilidad se han de incluir los nacionalistas’. Vade retro!

També el sr. Fernández Vara, president d’Extremadura, deia el 4 d’octubre: ‘Un pacto con independentistas sería la muerte política del PSOE. Nos aniquilaría políticamente’. I un altre dels barons anticatalanistes, que prefereix una ‘España azul antes que rota’, el sr. Javier Fernández, president de la gestora del PSOE i del Principat d’Astúries, deia el 3 d’octubre: ‘No hay nada que hablar con los nacionalistas’, que són el dimoni, a excepció del PNB.

Els barons han preferit abans un govern del PP que pactar amb els nacionalistes! El que em sorprèn de tot aquest desgavell és la postura del sr. Ximo Puig que no acabe de comprendre. Si ell governa amb Podemos i Compromís, com no va sustentar el sr. Sánchez perquè intentara un govern amb Podemos i els nacionalistes? Si fóra coherent, el sr. Puig hauria de donar el govern de la Generalitat a la sra. Bonig. Primer, perquè el PP va guanyar les eleccions al País Valencià. I després, perquè ell governa amb uns partits que han fet possible un govern semblant al que volia fer el sr. Sánchez.

Del sr. Felipe González, que va dir que se sentia ‘engañado y desengañado con Pedro Sánchez porqué ha cambiado de posición’, només li hauríem de recordar el seu: ‘OTAN, de entrada no’, que es va convertir en: d’entrada sí. Segurament que els consells d’administració en què participa el sr. González li fan veure la realitat d’una altra manera a com la veia abans.

‘Por Dios, Pedro, líbranos de Rajoy’. No, sr. Iceta. No és Déu qui ha d’alliberar Espanya de Rajoy. Són els seus amics del PSOE qui no solament no alliberaran Espanya de Rajoy, sinó que seran ells qui permetran el seu govern. Davant d’això crec que el sr. González i els altres barons del PSOE que optaran per l’abstenció que farà president el sr. Rajoy s’haurien d’afiliar al PP i deixar-se d’històries.

Amb tot aquest embolic, el PSOE cada vegada dóna més raons perquè Catalunya esdevinga un Estat Europeu lliure i independent, ja que amb el PP, com ja sabíem, no hi ha res a fer. Però amb el PSOE tampoc. Ja ho veia clar l’escriptor Azorín el 1931.

Per altra part, i pel que fa al País Valencià, el Sr. Ximo Puig està permetent el govern del Gürtel i dels altres casos de corrupció. Amb la seua abstenció, el sr. Puig dóna suport al govern de Madrid que està asfixiant financerament el País Valencià. El sr. Puig està permetent el govern (i el partit) que menysprea la llengua i la cultura del País Valencià. El sr. Puig està donante suport al govern del sr. Montoro i dels militants del PP (Carlos Fabra, Rafael Blasco, Luis Bárcenas, Jaume Matas….) que han estat condemnats per corrupció.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes