El pressupost municipal elaborat per la majoria absoluta de La Vall Ens Uneix a Ontinyent és la demostració més evident d’un govern municipal que viu de renda. Per a l’any 2020, el govern presidit pel senyor Rodríguez retalla d’un 25% les inversions reals i gastarà més diners en el capítol de personal, on s’inclou un augment del 27% en el cost de l’estructura política.

Per què diem que el govern municipal viu de rendes? Perquè si no fóra per la gran quantitat de subvencions i ajudes que provenen d’altres administracions, especialment de la Generalitat i la Diputació de València, l’actual govern municipal no faria pràcticament cap inversió important. A més, pel que fa a les inversions que depenen directament de l’ajuntament, és especialment cridaner comprovar com es condiciona la realització de projectes decidits per la ciutadania en edicions anteriors d’Ontinyent Participa a una suposada venda de terrenys per valor de 300.000 euros. És a dir, que si no es venen els terrenys en qüestió, no hi haurà diners per a fer realitat obres com la remodelació de la Glorieta. En altres temps, l’actual batle i líder de La Vall Ens Uneix qualificava açò com un ‘malabarisme comptable’. Ara, l’autor dels malabars és el seu govern.

D’altra banda, la inversió milionària per a la modernització dels col·legis públics de la ciutat és la més potent de les contemplades al pressupost municipal, que supera els 1,7 milions d’euros i és una aposta de la Conselleria d’Educació liderada pel company de Compromís Vicent Marzà, que és l’impulsor del projecte i qui ha decidit posar els diners necessaris. De la mateixa manera, l’aportació a través del fons de cooperació municipal per part de la Diputació de València, governada també per Compromís i el Partit Socialista, augmenta d’un 98% fins a arribar al mig milió d’euros. Una mostra més del treball per Ontinyent dels governs progressistes fruit de l’Acord del Botànic a les principals institucions valencianes.

Mentrestant, el govern de La Vall Ens Uneix a l’Ajuntament d’Ontinyent gastarà 47.000 euros més de les butxaques del poble a fer-se autobombo per cantar les glòries d’una suposada gestió exemplar que realment està pendent d’un fil. A més dels 90.000 euros pressupostats per a comunicació institucional (que acabaran sent-ne uns quants més gràcies a modificacions de crèdit al llarg de l’any), el pressupost també contempla 47.000 euros destinats a ‘produccions audiovisuals’ que desgraciadament el govern municipal no destinarà a millorar la transparència garantint l’emissió dels plens de l’Ajuntament per la televisió.

Però no patisquen, perquè eixos diners serviran per a repetir-nos a l’hora d’esmorzar, de dinar i de sopar com de bé ho fa tot el partit que governa la nostra ciutat. Amb diners de tothom, ens contaran com serà de meravellós que a Ontinyent tindrem autobús urbà gratis, però segur que se’ls oblida l’altra part del pastís: haurem de pujar a dos vehicles trencats i obsolets, que no garanteixen la prestació d’un servei de transport amb la qualitat que mereix la gent d’Ontinyent, tal com afirma el propietari actual dels autobusos.

La versió oficial fabricada a la sala de màquines del Gabinet d’Alcaldia, continuarà repetint a bombo i platerets que a la nostra ciutat plouen milions d’Europa, quan els fons europeus a penes suposen un 1,5% dels ingressos, davant les importants inversions de les administracions governades per Compromís, els socialistes i Unides Podem, que representen més del 90% de les inversions del conjunt de les administracions a Ontinyent. Amb açò no vull dir que els fons europeus no siguen benvinguts a la nostra ciutat, perquè ‘tota pedra fa paret’, només faltava! Això sí, que no ens conten pel·lícules per a amagar que la majoria de les pròximes millores en el paisatge urbà d’Ontinyent seran una realitat gràcies a les inversions dels governs de coalició progressista.

Per a acabar, m’agradaria compartir un desig per a aquestes festes de Nadal. Que els Reis d’Orient vinguen carregats de bones notícies per a tot el món, especialment per a la gent d’Ontinyent. Que porten pau, faena i estima per a totes les persones, i una miqueta més de trellat, sinceritat i humilitat per als governants. Que el camí a seguir a l’ajuntament el marquen decisions encertades, com ho ha estat premiar la tasca d’entitats com AFAO, ADIEM, la Beneficència i altres col·lectius que vertaderament posen les persones en el centre de totes les decisions.

Bon Any 2020, Ontinyent!

Nico Calabuig i Serna · Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Ontinyent

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.