El 24 de febrer vinent se celebrarà a Alzira el judici a Vicent Soriano, acusat de delicte electoral per haver-se negat a presidir una mesa electoral a Albaida en els comicis de maig de 2015. El fiscal demana una multa de 8.100 euros.

Davant la proximitat del judici, l’Ateneu l’Estació d’Albaida es proposa d’engegar una campanya en suport de Soriano, de qui asseguren que és víctima d’un intent de criminalització ideològica, com ho demostraria el que al seu entendre és ‘una sanció exemplar’ amb què es pretendria de desincentivar altres persones.

L’ateneu fa una crida a grups, col·lectius i associacions a fer costat al jove albaidí.

Els fets

En les eleccions de maig de 2015, Vicent Soriano va ser designat president d’una de les meses electorals d’Albaida, però no hi va acudir per motius ideològics.La Junta Electoral de Zona no va admetre el seu d’al·legació, i això implicà que acabara acusat d’un delicte electoral.

Tot i que Soriano havia informat i justificat la seua absència en la mesa electoral, la Guardia Civil el va detenir l’endemà del dia de les eleccions quan va anar a la caserna a identificar-se i el va traslladar a la de Canals. Aquella mateixa vesprada en va eixir en llibertat amb càrrecs pel delicte electoral, després que una jutgessa decretara que la detenció era irregular ja que s’havia acollit al dret de no declarar.

eleccions

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]