Professores de l’IES Segrelles amplien formació en ensenyament digital i inclusiu

  • Quatre docents del centre d'Albaida han fet una estada a un institut sicilià de Catània dins el projecte Erasmus+ en què participa

VilaWeb
Redacció
27.03.2022 - 10:53
Actualització: 27.03.2022 - 12:53

L’IES Josep Segrelles d’Albaida ha començat el mes de març treballant el procés d’internacionalització educativa del centre a través de projectes europeus.

Per a això, del 5 a l’11 de març, quatre professores han fet la primera mobilitat del projecte Erasmus en què participa en un altre centre de la Unió Europea, l’Istituto Comprensivo Aristide Gabelli de Misterbianco (Catània, Sicília). L’activitat duta a terme, “Job shadowing”, consistia a acompanyar els professors d’aquell centre en diferents activitats. Han assistit a classes de diverses assignatures en què han interactuat amb docents i alumnes. A més, han observat de prop l’organització del centre i han participat en activitats específiques, com la gravació d’un podcast i la celebració del Dia de la Dona.

El projecte europeu és l’Erasmus+ A step forward: More digital, greener and more inclusive, un programa de mobilitat del professorat per a la formació en tres àmbits la digitalització, la conscienciació mediambiental, i la diversitat i enfocament inclusiu en el sentit més ampli.

L’elecció del centre Aristide Gabelli va estar determinada per ser capdavanter en aspectes educatius: la inclusió, la digitalització i la metodologia CLIL (Content and Language Integrated Learning). La inclusió consisteix a integrar en un grup ordinari alumnes amb necessitats educatives especials, tant lleus com greus. Pel que fa al CLIL, es tracta d’una metodologia basada en l’aprenentatge de llengües estrangeres a través de l’ensenyament de matèries comunes com les ciències naturals o la història. Això permet als docents de tindre més competència quant al contingut i al llenguatge per a l’ensenyament. CLIL també permet donar un enfocament transversal de l’ensenyament més inclusiu.

El centre ha valorat l’experiència com a “molt enriquidora” pels aprenentatges adquirits sobre inclusió i digitalització en l’ensenyament de llengües, i ha confirmat que a setembre un grup de professors italians faran un estatge formatiu a Albaida dins el programa Erasmus.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any