La comissió de Protecció Civil del País Valencià ha homologat el pla territorial contra emergències de Bellús. El ple d’aquesta comissió ha aprovat també els de Penàguila, Chóvar, Beneixida, Llocnou d’en Fenollet i Manuel.

Aquests plans territorials municipals són documents que estableixen l’organització general de resposta a situacions de risc col·lectiu greu i indiquen els mecanismes per a la mobilització dels recursos humans i materials necessaris per a la protecció de les persones, els béns i el medi ambient, així com la forma en què s’organitzen per minimitzar les possibles conseqüències.

El director de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha explicat que ‘tots els municipis han d’elaborar el seu propi mapa de riscos i recopilar els recursos municipals necessaris en una situació d’emergència’. Una vegada elaborats i homologats ‘són pocs els ajuntaments que en comproven l’efectivitat a través de la implantació i és aconsellable que, en ser aprovat el pla, se’n difonga la documentació entre els intervinents, es duga a terme la formació sobre la intervenció prevista en el pla, s’efectuen activitats pràctiques i s’estiga en revisió constant perquè perdure la seua eficàcia’, ha afirmat Àngel.

Tant el pla territorial contra emergències com els plans d’actuació davant riscos com inundacions, incendis o sísmic ‘són necessaris per donar una resposta adequada i protegir les persones, els béns i el medi ambient’, ha insistit. El servei de planificació de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències ha assessorat en 2016 més de vint municipis amb població superior als 5.000 habitants i ha elaborat els plans de dèsset localitats de menys de 5.000.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.