Puig destaca que el Museu del Tèxtil serà el primer dels descentralitzats del país

  • El patronat espera tindre adequades les instal·lacions de l'antiga fàbrica de Revert en 2020

VilaWeb
Redacció
27.03.2017 - 21:04
Actualització: 27.03.2017 - 23:04

El president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha assistit aquest dilluns a una sessió del Patronat de la Fundació del Museu Tèxtil d’Ontinyent per conèixer els detalls del projecte del Museu Tèxtil Valencià, ha destacat que serà el ‘primer museu descentralitzat de tot el territori, amb el qual d’una manera temàtica es podrà entendre una part de la nostra història’.

El museu s’ubicarà a l’antiga fàbrica de Revert, en unes instal·lacions que, segons han explicat des del patronat, podrien estar acabades d’adequar l’any 2020, amb una inversió d’1,8 milions d’euros.

El cap del Consell ha destacat que ‘el tèxtil ho va passar molt malament amb la crisi, però s’ha vist com ha reviscut’. En aquest sentit, ha afirmat que el museu ‘posarà en valor el futur d’un sector fonamental per a l’economia valenciana’, i ha afegit que ‘el museu no només parlarà de què ha estat el tèxtil, sinó de què serà. Que el treball de les empreses i l’activitat actual estiguen molt presents en el museu és una nova concepció’.

Puig ha visitat la sala museística ubicada al Palau de la Vila, on ha subratllat que el futur museu ‘és un projecte de futur interessant perquè és una museografia moderna, que no té res a veure amb el que eren abans els museus, que eren com una mena de magatzem d’objectes que havien tingut utilitat en el passat’. El president del govern ha valorat que s’ubique a Ontinyent, dins el marc del pla de descentralització dels museus pel País Valencià. El del tèxtil seria així el ‘primer museu descentralitzat de tot el territori, amb el qual d’una manera temàtica es puga entendre una part de la nostra història, però amb una visió de tota la Comunitat’.

La reunió del patronat, presidit pel batle d’Ontinyent Jorge Rodríguez, i en què han participat representants de l’Ajuntament, Caixa Ontinyent, ATEVAL i COEVAL, ha servit per donar a conèixer al president Puig també el projecte de catalogació, selecció i restauració de béns d’interès museístic impulsat especialment per Caixa Ontinyent i Ateval, que serveix per anar generant un fons per al futur museu tèxtil. El projecte permet d’anar restaurant peces i elements que seran exposats a l’Ajuntament, Caixa Ontinyent, el campus universitari i el propi Palau de la Vila. En la sessió, el patronat ha aprovat els comptes de l’exercici 2016, que segons les informacions municipals ‘van materialitzant el pla de viabilitat i sanejament econòmic aprovat en 2014’.

Primer Venedor d’Honor de la botiga del Projecte Trèvol

En la seua estada a la capital de la Vall d’Albaida, Ximo Puig ha visitat la tenda del Projecte Trèvol, on ha estat nomenat Venedor d’Honor. És la primera persona que rep aquesta distinció, amb la qual es vol implicar la societat i els estaments públics i privats en iniciatives de responsabilitat social.

A més, al Centre Cultural Caixa Ontinyent, el president ha lliurat les distincions que atorga la Fundació Trèvol a empreses col·laboradores. En l’acte, ha agraït als impulsors de la fundació la faena feta, ja que ‘el treball per la superació de les desigualtats no es pot deixar només en las institucions, perquè una societat socialment avançada és més justa i econòmicament és una societat enfortida’. Les empreses premiades han estat Vidrios San Miguel, Plastiken VONDOM i SERCO.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any