Sense limitacions horàries o de cabuda a la restauració i el lleure nocturn

Sobre limitacions horàries i de cabuda, l’única limitació en aquest àmbit és a l’ocupació de les taules, amb un màxim de deu persones.

Celebracions i esdeveniments públics

S’aixequen les limitacions de cabuda a totes les activitats, esdeveniments i celebracions. La conselleria de Sanitat ha anunciat que el certificat covid o una prova d’antígens negativa seran requisits indispensables per a accedir als festivals de música. El protocol estableix que els usuaris tindran llibertat de moviment en els recintes, per al consum d’aliments i begudes i també per al ball. La màscara serà obligatòria excepte en el moment del consum de begudes i aliments. D’altra banda, els esdeveniments disposaran de gel hidroalcohòlic i màscares per als assistents. El límit de cabuda serà del 100% i s’haurà de garantir la distància de seguretat.

Quant a les celebracions populars, la normativa estableix l’obligatorietat de dur màscara quan no s’estiga bevent o menjant. En aquest tipus d’actes està permés el ball respectant les distàncies de seguretat. També es permeten les actuacions esporàdiques o amateur de cant i les actuacions professionals de grups musicals, sempre que es garantisca una correcta ventilació dels espais. Els esmorzars, dinars i sopars es faran, preferentment a l’aire lliure a través de la instal·lació de carpes o en carrers delimitats. D’aquesta manera, els actes hauran de complir la normativa específica d’hostaleria en el moment de la celebració, és a dir, hauran d’incloure el nombre de comensals per taula i garantir la distància de seguretat entre les taules. Sobre l’ús de la màscara  serà obligatòria encara que l’activitat es faça a l’aire lliure.

He tingut contacte amb un positiu de covid-19, però ja m’havien vaccinat: he de fer quarantena?

Cultura

La cabuda a cinemes, teatres, auditoris i museus pot tornar a ser del 100%. Només caldrà mantenir distància quan es preveja la possibilitat de consumir begudes i aliments. En aquest cas, caldrà deixar lliure un seient de distància.

Així varien els símptomes de la covid-19 segons el nivell de vaccinació 

Sense límits als estadis a l’aire lliure de futbol i bàsquet professional

No hi ha un nombre màxim d’espectadors als partits de lligues professionals de futbol i bàsquet, sinó que la cabuda màxima serà del 80% a pavellons i del 100% als estadis a l’aire lliure.

Proves d’antígens: Se’n poden comprar a la farmàcia? Com funcionen? Quant costen?

Ús de màscara

L’han de dur les persones majors de sis anys en qualsevol lloc tancat. En els mitjans de transport per terra, mar o aire. També és obligatòria a l’aire lliure quan hi haja aglomeracions de persones i no siga possible de mantenir la distància d’1,5 metres. La Generalitat recomana de continuar amb l’ús de la màscara en espais a l’aire lliure que no siguen platges o espais naturals.

Els sis quadres simptomàtics de la covid-19 més freqüents

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.