Quines són les restriccions anticovid en vigor?

  • Continua sent obligatori l'ús de màscara en interiors i quan no es puga mantenir la distància a l'aire lliure

VilaWeb
Redacció
26.11.2021 - 15:20
Actualització: 26.11.2021 - 16:13

Sense limitacions horàries o de cabuda a la restauració i el lleure nocturn

Sobre limitacions horàries i de cabuda, l’única limitació en aquest àmbit és a l’ocupació de les taules, amb un màxim de deu persones.

Celebracions i esdeveniments públics

S’aixequen les limitacions de cabuda a totes les activitats, esdeveniments i celebracions. La conselleria de Sanitat ha anunciat que el certificat covid o una prova d’antígens negativa seran requisits indispensables per a accedir als festivals de música. El protocol estableix que els usuaris tindran llibertat de moviment en els recintes, per al consum d’aliments i begudes i també per al ball. La màscara serà obligatòria excepte en el moment del consum de begudes i aliments. D’altra banda, els esdeveniments disposaran de gel hidroalcohòlic i màscares per als assistents. El límit de cabuda serà del 100% i s’haurà de garantir la distància de seguretat.

Quant a les celebracions populars, la normativa estableix l’obligatorietat de dur màscara quan no s’estiga bevent o menjant. En aquest tipus d’actes està permés el ball respectant les distàncies de seguretat. També es permeten les actuacions esporàdiques o amateur de cant i les actuacions professionals de grups musicals, sempre que es garantisca una correcta ventilació dels espais. Els esmorzars, dinars i sopars es faran, preferentment a l’aire lliure a través de la instal·lació de carpes o en carrers delimitats. D’aquesta manera, els actes hauran de complir la normativa específica d’hostaleria en el moment de la celebració, és a dir, hauran d’incloure el nombre de comensals per taula i garantir la distància de seguretat entre les taules. Sobre l’ús de la màscara  serà obligatòria encara que l’activitat es faça a l’aire lliure.

Cultura

La cabuda a cinemes, teatres, auditoris i museus pot tornar a ser del 100%. Només caldrà mantenir distància quan es preveja la possibilitat de consumir begudes i aliments. En aquest cas, caldrà deixar lliure un seient de distància.

Sense límits als estadis a l’aire lliure de futbol i bàsquet professional

No hi ha un nombre màxim d’espectadors als partits de lligues professionals de futbol i bàsquet, sinó que la cabuda màxima serà del 80% a pavellons i del 100% als estadis a l’aire lliure.

Ús de màscara

L’han de dur les persones majors de sis anys en qualsevol lloc tancat. En els mitjans de transport per terra, mar o aire. També és obligatòria a l’aire lliure quan hi haja aglomeracions de persones i no siga possible de mantenir la distància d’1,5 metres. La Generalitat recomana de continuar amb l’ús de la màscara en espais a l’aire lliure que no siguen platges o espais naturals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any