El Consell ha flexibilitzat algunes restriccions contra la covid-19. La Generalitat ha constatat que els bons resultats de les mesures existents permeten d’alleujar-ne algunes, encara que, per prudència, s’ha decidit de mantenir-ne la majoria.

S’amplia l’horari de l’hostaleria, la restauració i el comerç fins a les 22.00, coincidint amb l’inici de confinament nocturn. A més, augmenta la cabuda en les activitats culturals fins al 75% i en les cerimònies i celebracions fins al 50%.

Tot això serà vigent des del dilluns 26 d’abril fins al diumenge 9 de maig.

Sis persones la reunió fora del domicili

—En l’àmbit privat, es permet la reunió de dos grups de convivència.

—En espais d’ús públic, tant privats com a l’aire lliure, no es podran formar grups de més de sis persones, tret de convivents.

En tots dos casos s’apliquen les següents excepcions: reunions laborals o institucionals, activitats en l’àmbit educatiu i les cures a persones vulnerables.

—Es mantenen oberts els parcs infantils a l’exterior.

Confinament nocturn a les 22.00

—El confinament nocturn continuarà a les 22.00 i durarà fins a les 6.00.

Tancament perimetral

Es prorroga el tancament perimetral del País Valencià, fins al 9 de maig. Només es podran fer desplaçaments justificats: tornada a la residència habitual, cura d’un familiar dependent, exàmens oficials, desplaçament al lloc de treball, assistència a centres sanitaris o casos de força major.

Els sis quadres simptomàtics de la covid-19 més freqüents

Bars i restaurants oberts per a servei en terrassa i a l’interior

Els bars i restaurants podran obrir les terrasses amb una ocupació del 100%. El topall seran sis persones per taula, sempre amb la màscara posada, llevat del moment de consumir.

—Els bars i restaurants podran obrir a l’interior amb un terç de l’ocupació total, sis persones per taula i ventilació assegurada i correcta. L’horari de tancament dels locals de restauració s’amplia a les deu de la nit.

Es permet l’obertura de les seus festeres tradicionals per a activitats administratives

Les seus festeres, com ara casals, filaes, racons, colles, càbiles, germandats, confraries, associacions, etc., podran obrir només per fer activitats administratives. L’horari permès és de 10.00 a 13.00 i de 16.00 a 20.00.

Només s’hi permet l’estada de quatre persones a tot estirar.

Aquestes seus no podran obrir els dies oficials de celebració de les festes de cada municipi, ni tampoc els dies assenyalats com a festius en el calendari laboral.

Comerços i centres comercials tancaran a les 22.00

—L’horari dels comerços s’amplia fins a les deu de la nit, amb una cabuda màxima del 50% de la capacitat. El Consell ha identificat com a essencials la venda d’aliments (també per a animals de companyia), begudes, productes higiènics i ortopèdics, a més de les perruqueries, les òptiques i els establiments farmacèutics i sanitaris.

—Es manté al 30% la cabuda permesa en grans superfícies comercials i en locals al detall, incloent-hi la capacitat dels aparcaments i els espais per a l’estacionament.

—Se n’exceptua l’activitat de comerços d’alimentació, farmàcies, ortopèdies, òptiques, perruqueria i veterinària, que continuarà al 50%.

Competicions esportives i altres activitats

Es reprenen quatre tipus de campionats:

—Les competicions oficials, federatives professionals d’àmbit internacional i estatal i competicions oficials no professionals d’àmbit internacional i estatal.

—Les competicions no oficials federatives d’àmbit autonòmic i inferior.

—El Campionat Autonòmic d’Esport Universitari.

—Els Jocs Esportius.

Es permetrà l’accés del públic, amb un màxim de 1.000 persones en instal·lacions obertes i 500 en equipaments tancats. S’aconsella d’evitar sempre que siga possible el transport col·lectiu dels equips i l’ús de dutxes i vestidors.

Els menors podran anar acompanyats d’un adult als entrenaments.

Es poden obrir els gimnasos, els pavellons esportius, les piscines i els poliesportius. Amb la meitat de l’ocupació, amb la màscara posada i amb respecte de la distància de seguretat.

—Es podrà fer esport a l’aire lliure, en instal·lacions obertes, sense contacte físic, en modalitat individual o per parelles.

—En esports dirigits per un monitor, es podrà fer esport en grups de deu persones per monitor. Sense contacte físic, i l’ús de la màscara no serà obligatori.

—Els alumnes d’infantil i primària podran participar en activitats esportives grupals i en entrenaments fora de l’àmbit escolar. En grups de quatre persones i sense contacte físic. També sense públic.

—Tots els entrenaments esportius es faran sense públic.

—Es mantenen les competicions professionals de pilota valenciana.

—Només es podran usar vestuaris i dutxes en competicions de persones federades per a competicions expressament autoritzades.

—Les competicions a l’aire lliure, en espais naturals o a la via pública podran tenir un màxim de 1.000 esportistes de manera simultània, i a l’interior de 300.

Activitats socials i espectacles

—Als llocs de culte, per a reunions, celebracions i trobades religioses com ara casaments, la cabuda s’amplia al 50%.

—Es mantenen tancats els centres socials, casinos, clubs i establiments de naturalesa anàloga.

—No es permeten esdeveniments ni activitats amb concentració de persones: espectacles públics, activitats recreatives i socioculturals, exhibició d’animals i celebracions populars.

—No es permeten els espectacles itinerants.

Activitats culturals

—S’autoritza la reobertura de les seus festeres tradicionals: entre les 10.00 i les 13.00 i entre les 16.00 i les 20.00, tret dels festius, i amb una cabuda màxima de quatre persones.

Es reprenen les activitats d’oci educatiu i activitats extraescolars en grups de deu persones a tot estirar.

—Les biblioteques podran fer activitats, sempre que no se superi el 75% de la cabuda autoritzada i s’adoptin les mesures necessàries per a controlar les aglomeracions.

—En els museus i sales d’exposició la cabuda permesa serà del 75%. En les activitats educatives, conferències, tallers i, en general, programes públics, es limitarà l’assistència al nombre de persones que permeti de mantenir la distància de seguretat interpersonal.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.