Quines són les noves restriccions contra la covid-19?

S'augmenta a quatre persones la reunió fora del domicili, s'allarga l'horari de comerços i s'obren les terrasses de bars i restaurants

VilaWeb
Redacció
26.02.2021 - 08:16
Actualització: 26.02.2021 - 09:16

El Consell ha decidit de flexibilitzar algunes de les restriccions contra la covid. La Generalitat ha constatat que els bons resultats de les mesures existents permeten d’alleujar les mesures. El canvi fonamental té a veure amb l’obertura de la restauració, només a les terrasses i amb limitació d’aforament. També s’amplien els horaris comercials i hi ha canvis en l’esport que es fa a l’aire lliure.

Els canvis entraran en vigor la mitja nit del dilluns 1 de març i tindran una vigència de quinze dies.

S’augmenta a quatre persones la reunió fora del domicili

—Es limita als convivents les reunions a l’espai privat i a quatre persones  a l’espai públic. En tots dos casos s’apliquen les següents excepcions: reunions laborals o institucionals, activitats en l’àmbit educatiu i les cures a persones vulnerables.

—Es reobrin els parcs infantils a l’exterior

Confinament nocturn a les 22.00

—El confinament nocturn continuarà a les 22.00 i durarà fins a les 06.00.

Tancament perimetral

Es prorroga el tancament perimetral del País Valencià. Només es podran fer desplaçaments justificats: tornada a la residència habitual, cura d’un familiar dependent, exàmens oficials, desplaçament al lloc de treball, assistència a centres sanitaris o casos de força major.

—Es manté també el tancament perimetral municipal de les ciutats de més de 50.000 habitants durant aquest el cap de setmana del 26 al 28 de febrer. El cap de setmana de 5 de març ja no serà vigent. S’aplicarà des de les 15.00 de divendres a les 6.00 de dilluns, i des de les 15.00 de la vespra a les 6.00 de l’endemà de la festa. Les ciutats de més de 50.000 habitants són València, Alacant, Elx, Castelló, Torrevella, Torrent, Oriola, Gandia, Paterna, Benidorm, Sagunt, Alcoi, Sant Vicent del Raspeig, Elda-Petrer i Vila-real.

Bars i restaurants oberts per a servei en terrassa

Els bars i restaurants podran obrir les terrasses. El topall seran quatre persones per taula, sempre amb la màscara posada, excepte en el moment de consumir. L’ocupació màxima de les terrasses serà del 75%

Comerços i centres comercials tancaran a les 20.00

S’amplia l’horari dels comerços fins a les vuit de la vesprada, amb una cabuda màxima del cinquanta per cent de la capacitat.  El Consell ha identificat com a essencials la venda d’aliments (també per a animals de companyia), begudes, productes higiènics i ortopèdics, així com les perruqueries, les òptiques i els establiments farmacèutics i sanitaris.

—Es redueix al 30% la cabuda permesa en grans superfícies comercials i en locals al detall, incloent-hi la capacitat dels aparcaments i els espais per a l’estacionament.

—Se n’exceptua l’activitat de comerços d’alimentació, farmàcies, ortopèdies, òptiques, perruqueria i veterinària, que continuarà al 50%.

Competicions esportives i altres activitats

—Es podrà fer esport a l’aire lliure, en instal·lacions obertes, sense contacte físic, en modalitat individual o per parelles.

—En esports dirigits per un monitor, es podrà fer esport en grups de màxim quatre persones per monitor. Sense contacte físic i l’ús de la màscara no serà obligatori.

—Els alumnes d’infantil i primària podran participar en activitats esportives grupals i en entrenaments fora de l’àmbit escolar. En grups de fins a quatre persones i sense contacte físic. També sense públic.

—Tots els entrenaments esportius es faran sense públic.

—Continuen suspeses les competicions, activitats o esdeveniments esportius organitzades per entitats públiques o privades, excepte les que tenen àmbit autonòmic, són federades i donen accés a ascensos a competicions d’àmbit estatal.

—Es mantenen les competicions professionals de pilota valenciana.

—Tancament de tots els gimnasos i complexos esportius, pavellons o pistes tancades. Només poden entrar aquelles persones que es dediquen a l’esport de forma professional.

—Només es podran usar vestuaris i dutxes en competicions de persones federades per a competicions expressament autoritzades.

—Les competicions que es facen a l’aire lliure o en espais naturals o a la via pública podran tenir un màxim de 150 esportistes de manera simultània.

Activitats socials i espectacles

—La cabuda de les sales de vetlatori, enterraments i cerimònies fúnebres serà de 15 persones a l’aire lliure i de 10 persones en espais tancats.

—La cabuda de casaments i bateigs serà de 15 persones a l’aire lliure i de 10 persones en espais tancats.

—Tanquen els centres socials, casinos, clubs i establiments d’anàloga naturalesa.

—No es permeten esdeveniments o activitats amb concentració de persones: espectacles públics, activitats recreatives i socioculturals, exhibició d’animals i celebracions populars.

—No es permeten els espectacles itinerants.

Activitats culturals

—Les biblioteques podran fer activitats, sempre que no se supere el 75% de la cabuda autoritzada i s’adopten les mesures necessàries per al control de les aglomeracions.

—En els museus i sales d’exposició la cabuda permesa serà del 75%. En les activitats educatives, conferències, tallers i, en general, programes públics, es limitarà l’assistència al nombre de persones que permeta de mantenir la distància de seguretat interpersonal.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ al mes