El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha visitat aquest dimecres Ontinyent on ha confirmat que l’IVACE ha subvencionat el total de les obres de millora i modernització dels polígons El Pla, Sant Vicent i L’Altet, amb una inversió de 1,6 milions d’euros.

Aquestes accions estan subvencionades al 100% mitjançant l’ordre d’ajudes de 2017 per a la millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics.

Segons el conseller, ‘gràcies a estes ajudes que l’VACE ha convocat per primera vegada en 2017 els polígons d’Ontinyent s’han modernitzat i han millorat la qualitat de les empreses i de l’entorn dels treballadors amb un increment de la seguretat, millora de l’enllumenat públic, generació d’energies renovables i la implantació d’ecoparc’.

El batle d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, que ha acompanyat amb diversos regidors el conseller en la visita a les actuacions realitzades, ha destacat la importància per a la ciutat dels seus polígons industrials, i ha remarcat que ‘si en un poble de platja inverteixen en elles perquè viuen del turisme, nosaltres hem de fer el mateix amb els polígons per ajudar la nostra indústria, que és una potent generadora d’ocupació. A Ontinyent apostem per la promoció econòmica des de diverses vessants però tenint sempre en compte la importància vital de la nostra indústria, per això agraïm el suport del Govern Valencià al que és un dels nostres eixos d’acció prioritaris’.

En aquest sentit, Climent ha manifestat ‘l’important esforç que estem fent des de la Conselleria i des de l’VACE per la reindustrialització del nostre territori per generar ocupació estable i de qualitat i l’esforç també per modernitzar els nostres polígons i posar-los en valor, de manera que les empreses que hi ha instal·lades compten amb les infraestructures i comunicacions adequades i necessàries’.

El conseller ha explicat que ja s’ha convocat l’ordre d’ajudes de 2018-2019 amb un pressupost de 49 milions d’euros, destinades als ajuntaments de les 26 comarques que no n’han tingut en 2017.

El titular d’Economia ha destacat el fet que IVACE haja acabat ràpidament la verificació administrativa de les ajudes de 2017 amb una inversió total de 19,6 milions d’euros per a 52 municipis i 70 polígons, i que ara comença la fase de verificació ‘in situ’ per a continuació procedir al pagament de les ajudes.

Climent també ha destacat que en aquesta legislatura la Conselleria d’Economia Sostenible ‘invertirà 80 milions d’euros en ajudes per als polígons industrials’. A més, ha agraït ‘a les associacions empresarials IBIAE, Fedac i Coeval la col·laboració i implicació que han permés que aquestes ajudes siguen una realitat a tot el territori’.

Per la seua banda, Rodríguez ha recordat que ‘entre les diferents obres de millora cofinançades a Ontinyent entre Ajuntament, Diputació i Generalitat, i el Pla de Millora d’inversió público-privada, s’acabarà amb 5 milions d’euros invertits als polígons en esta legislatura’.

Polígon industrial El Pla 

El polígon industrial El Pla, amb una superfície de 1.650.000 m2 i 370 empreses instal·lades, rep una subvenció de 958.326,56 euros per part de l’Ivace per fer actuacions com la implantació de vigilància amb CCTV connectat a la Policia Local, carril bici, millora de la imatge del polígon i de l’enllumenat públic, generació d’energies renovables i la instal·lació de serveis contra incendis.

També sha implantat un ecoparc, s’han millorat els vials, les zones verdes, la senyalització, el sanejament i el subministrament d’aigua i s’ha creat una web accesible a l’Ivace amb informació del polígon i de les empreses instal·lades.

Polígon industrial Sant Vicent 

El polígon industrial Sant Vicent, de 127.705,60 m2 de superfície i amb 27 empreses, compta amb una subvenció de 255.411,20 euros, destinada a la instal·lació de vigilància amb CCTV connectat a la Policia Local, millorar la imatge del polígon i l’enllumenat públic i la instal·lació de serveis contra incendis.

En aquest cas també s’ha implantat un ecoparc, s’han millorat les zones verdes, la senyalització, el subministrament d’aigua i la creació de vials nous.

Polígon industrial L’Altet 

El polígon industrial L’Altet, que té una superfície de 368.255,45 m2 i 43 empreses, compta amb vigilància amb CCTV connectat a la Policia Local, carril bici, serveis contra incendis, ecoparc i web amb tota la informació del polígon gràcies a la subvenció de l’Ivace de 358.536,50 euros.

També disposa de carril bici, energies renovables, vials nous i ha millorat la imatge, l’enllumenat públic, les zones verdes, els vials, la senyalització del polígon i el subministrament d’aigua.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.