Rafael Beneyto representarà Caixa Ontinyent en el patronat de Fira València

  • La renovació de patronat implica una àmplia representació pública

VilaWeb
Redacció
18.12.2015 - 12:33
Actualització: 18.12.2015 - 13:33

Redacció/EP El Patronat de Fira València aprovarà en la reunió de dilluns que ve, 21 de desembre, una renovació dels seus membres en què destaca una forta presència de l’administració, així com dels agents econòmics implicats en l’activitat de la institució firal. Entre els membres elegits hi haurà l’ontinyentí Rafael Beneyto, en representació de Caixa Ontinyent.

En la quota designada per la Conselleria d’Economia figuren com a patrons un secretari autonòmic, el de Turisme, Francesc Colomer; i tres directors generals, els d’Economia, Francisco Álvarez; Internacionalització, Mónica Cucarella; i l’Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca. A més, en formarà part Emili Villaescusa, de la Confederació de Cooperatives.

Designats per la presidència del Patronat, que recau en l’Ajuntament, hi seran Josep Maria Company, de Caixa Popular; l’assessor municipal Xavier Ribera; Josep Sanchis, de la Unió de Llauradors; Cristóbal Aguado, d’AVA, qui ja n’era membre anteriorment; Juan Puchades, d’Unió Hotelera; i Rafael Torres, dels Comerciants del Centre Històric de València.

La proposta del Comitè Executiu incorpora els presidents de dues de les fires més importants de les que se celebren al recinte: Iberflora (Óscar Calabuig) i Cevisama (Manuel Rubert), a més d’Armando Ibáñez, d’Ascer; Alfredo Quesada, de Pavasal; i el president de la Confederació Empresarial Valenciana, Salvador Navarro, els quals ja n’eren membres. Igualment, hi continua Unió Gremial, entitat fundadora, el representant de la qual serà ara Francesc Ferrer.

Separació públic-mercantil

El mes de setembre passat el govern, l’Ajuntament de València i la pròpia Fira van acordar de separar en dos espais diferenciats la part patrimonial de la institució firal, que seguirà sent pública i en la qual queda inclòs el seu deute, i la seua gestió, a la qual es pretén de donar un caràcter mercantil.

L’objectiu d’aquest pla, la fórmula jurídica del qual s’està estudiant, és ‘impulsar’ l’entitat perquè siga una ‘eina potent’ de ‘dinamització’ malgrat les dificultats econòmiques. El deute total de Fira València a 31 de desembre de 2015 serà de 505 milions d’euros, segons les xifres oferides fa un parell de mesos pel president, José Vicente González.

A més, la Fiscalia investiga des de l’any passat presumptes sobrecostos en la Fira per la gestió anterior i l’aparició d’unes targetes opaques que presumptament haurien utilitzat els directius de l’organisme per pagar complements de marca de luxe o viatges a la Patagònia i Costa Rica.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem