Salvador Jàfer (el Ràfol de Salem, 1954) i Francesc Mompó (l’Olleria, 1955) són dos del autors inclosos en Le voci di un popolo, una antologia de poetes valencians del segle XX que acaba de publicar l’editorial italiana Edizioni dell’Orso, en una edició bilingüe català-italià en què recull obra poètica de trenta escriptors nascuts entre 1938 i 1959.

Veronica Orazi i Jaume Pérez Montaner han fet la selecció dels textos, que ‘expressen un talent que va més enllà de les habilitats poètiques’. L’editorial destaca que ‘Són “les veus de la gent”, el destí d’un mirall que porta el lector en el món fascinant i calidoscòpica de la poesia catalna contemporània’. La traducció a l’italià ha anat a càrrec de Gianpiero Pelegi, Dionís Josep Martínez, Giuseppe i Valentina Zirilli.

Els poemes de Francesc Mompó inclosos en l’antologia són ‘Les ribes de la follia (Le rive della follia)’ i ‘Prou! (Basta!)’. De Salvador Jàfer s’han seleccionat ‘Nocturn per a banderes (Notturno per bandiere)’, ‘El retorn a les muntanyes (Il ritorno alle montagne)’ i ’S’han romput les fronteres (Si sono rotte le frontiere…)’.