La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha actualitzat el protocol de protecció i prevenció contra la transmissió i contagi del coronavirus en centres educatius que impartisquen ensenyaments no universitaris amb les últimes recomanacions del Ministeri de Sanitat espanyol i més novetats normatives.

L’adaptació del protocol destaca i detalla com ventilar de manera correcta els espais educatius, i també explica de manera detallada com actuar amb alumnes i professors que tinguen patologies cròniques, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

A més, s’explicita que, en el cas que un menor no puga usar màscara per alguna de les exempcions previstes, s’intensificaran la resta de les mesures de prevenció “sense que aquesta situació puga interferir en el seu dret a una educació presencial”.

El document abunda així mateix en l’ús correcte de les màscares a partir dels 6 anys i les recomana entre 3 i 6 anys. També s’inclou com a novetat l’ús de màscares quirúrgiques o FFP2 en els professors quan atenguen alumnes que no usen màscara (0-3 anys) o amb necessitats especials, també quan acompanyen alumnes amb símptomes sospitosos.

En relació amb l’activitat física i esportiva fora de la jornada escolar, el nou protocol s’adequa a la resolució de 25 de febrer de 2021, que permet participar en activitats esportives grupals i en entrenaments esportius, amb un màxim de quatre persones, en grups estables i evitant els contactes amb altres grups d’activitat o d’entrenament, sempre a l’aire lliure o en instal·lacions obertes.

Es permet de fer “únicament dinàmiques esportives individuals i sense contacte físic, que preserven la distància de seguretat entre els participants”. S’incideix, així mateix, que les activitats esportives grupals i els entrenaments hauran de ser sense públic.

També es recomana la paralització de les activitats presencials als centres escolars relacionades amb activitats de planificació d’activitats de promoció de salut i prevenció de malaltia que es desenvolupen en el marc de la cartera d’educació per a la salut que comprenen l’etapa escolar, excepte les que es facen per videoconferència o directament pel professorat.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.