Sanitat actualitza les mesures de protecció contra el coronavirus als centres educatius

Insisteix en la importància de la ventilació dels espais i aconsella que les activitats de promoció de salut es facen per videoconferència

VilaWeb
Redacció / EP
25.03.2021 - 16:08
Actualització: 25.03.2021 - 17:08

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha actualitzat el protocol de protecció i prevenció contra la transmissió i contagi del coronavirus en centres educatius que impartisquen ensenyaments no universitaris amb les últimes recomanacions del Ministeri de Sanitat espanyol i més novetats normatives.

L’adaptació del protocol destaca i detalla com ventilar de manera correcta els espais educatius, i també explica de manera detallada com actuar amb alumnes i professors que tinguen patologies cròniques, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

A més, s’explicita que, en el cas que un menor no puga usar màscara per alguna de les exempcions previstes, s’intensificaran la resta de les mesures de prevenció “sense que aquesta situació puga interferir en el seu dret a una educació presencial”.

El document abunda així mateix en l’ús correcte de les màscares a partir dels 6 anys i les recomana entre 3 i 6 anys. També s’inclou com a novetat l’ús de màscares quirúrgiques o FFP2 en els professors quan atenguen alumnes que no usen màscara (0-3 anys) o amb necessitats especials, també quan acompanyen alumnes amb símptomes sospitosos.

En relació amb l’activitat física i esportiva fora de la jornada escolar, el nou protocol s’adequa a la resolució de 25 de febrer de 2021, que permet participar en activitats esportives grupals i en entrenaments esportius, amb un màxim de quatre persones, en grups estables i evitant els contactes amb altres grups d’activitat o d’entrenament, sempre a l’aire lliure o en instal·lacions obertes.

Es permet de fer “únicament dinàmiques esportives individuals i sense contacte físic, que preserven la distància de seguretat entre els participants”. S’incideix, així mateix, que les activitats esportives grupals i els entrenaments hauran de ser sense públic.

També es recomana la paralització de les activitats presencials als centres escolars relacionades amb activitats de planificació d’activitats de promoció de salut i prevenció de malaltia que es desenvolupen en el marc de la cartera d’educació per a la salut que comprenen l’etapa escolar, excepte les que es facen per videoconferència o directament pel professorat.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes