Saó presenta el número de la revista dedicat a la Vall d’Albaida

  • L'acte està organitzat per l'Institut d'Estudis de la Vall d'Albaida

VilaWeb

Redacció

15.04.2016 - 15:20
Actualització: 15.04.2016 - 17:20

L’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida presenta aquest dissabte el número 413 de la revista Saó, dedicat a la Vall d’Albaida. El quadern central que s’inclou en el número corresponent al mes de març està plantejat com una panoràmica per fer més visible una comarca que ‘per a molts és la gran desconeguda’ i ajudar a descobrir-la, tal com van justificar des de la revista.

En l’especial hi escriuen el cronista oficial d’Ontinyent, Alfred Bernabeu, l’etnògraf Sergi Gómez, l’economista Joan Sanchis, el biòleg Antoni Conca, i el filòleg Vicent Satorres. Una entrevista a Vicent Gomar, president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, completa la visió global de la comarca que s’ofereix des de Saó.

La presentació es farà a les 19.30 al Centre Cívic del Llombo (C/ Jaume I el Conqueridor, 7), amb la participació del director de Saó, Vicent Boscà, i de dos dels autors dels articles: Joan Sanchis i Alfred Bernabeu. L’acte, en què col·labora l’Associació de Veïns El Llombo, el conduirà Rafael Portero.

La revista

La publicació va néixer el 1976 amb tres eixos principals: fidelitat al concili Vaticà II, nacionalisme clar i contundent i visió progressista de la societat. Uns valors que ja aleshores era complicat que arrelaren i que ara, segons el director de la revista, Vicent Boscà, continuen semblant impossibles d’assolir. ‘Amb Saó hem demostrat que és possible d’exigir i reivindicar que la nostra llengua siga a tots els àmbits’, va assegurar Boscà l’any passat durant la celebració de la publicació del número 400.

Estèticament i tecnològica, la revista s’ha anat adaptant als nous temps, però l’essència continua essent la mateixa, una essència que el director pronostica que es mantindrà en els quatre-cents números següents. ‘Ara el nostre objectiu és adaptar-nos al present i, sobretot, al futur’, diu. Tot i que la revista va néixer com una simbiosi de la fe i la cultura al País Valencià, Vicent Boscà n’ha estat el primer director laic.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem