Saó presenta el número de la revista dedicat a la Vall d’Albaida

  • L'acte està organitzat per l'Institut d'Estudis de la Vall d'Albaida

VilaWeb
Redacció
15.04.2016 - 15:20
Actualització: 15.04.2016 - 17:20

L’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida presenta aquest dissabte el número 413 de la revista Saó, dedicat a la Vall d’Albaida. El quadern central que s’inclou en el número corresponent al mes de març està plantejat com una panoràmica per fer més visible una comarca que ‘per a molts és la gran desconeguda’ i ajudar a descobrir-la, tal com van justificar des de la revista.

En l’especial hi escriuen el cronista oficial d’Ontinyent, Alfred Bernabeu, l’etnògraf Sergi Gómez, l’economista Joan Sanchis, el biòleg Antoni Conca, i el filòleg Vicent Satorres. Una entrevista a Vicent Gomar, president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, completa la visió global de la comarca que s’ofereix des de Saó.

La presentació es farà a les 19.30 al Centre Cívic del Llombo (C/ Jaume I el Conqueridor, 7), amb la participació del director de Saó, Vicent Boscà, i de dos dels autors dels articles: Joan Sanchis i Alfred Bernabeu. L’acte, en què col·labora l’Associació de Veïns El Llombo, el conduirà Rafael Portero.

La revista

La publicació va néixer el 1976 amb tres eixos principals: fidelitat al concili Vaticà II, nacionalisme clar i contundent i visió progressista de la societat. Uns valors que ja aleshores era complicat que arrelaren i que ara, segons el director de la revista, Vicent Boscà, continuen semblant impossibles d’assolir. ‘Amb Saó hem demostrat que és possible d’exigir i reivindicar que la nostra llengua siga a tots els àmbits’, va assegurar Boscà l’any passat durant la celebració de la publicació del número 400.

Estèticament i tecnològica, la revista s’ha anat adaptant als nous temps, però l’essència continua essent la mateixa, una essència que el director pronostica que es mantindrà en els quatre-cents números següents. ‘Ara el nostre objectiu és adaptar-nos al present i, sobretot, al futur’, diu. Tot i que la revista va néixer com una simbiosi de la fe i la cultura al País Valencià, Vicent Boscà n’ha estat el primer director laic.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any