Damià Mollà (esq.), en la inauguració de la sala que duu el seu nom a la Biblioteca de Bocairent

El sociòleg Damià Mollà Beneyto (Bocairent, 1946), s’ha mort aquesta setmana, tot i que el traspàs i el soterrar no ha transcendit fins ara per voluntat dels familiars.

Fundador l’any 1970 de Germania Socialista, fou autor del manifest ‘la classe treballadora davant l’opressió al País Valencià com a poble’, de 1972. En 1987, formà part de la llista electoral municipal de la Unitat del Poble Valencià a Bocairent.

Entre els seus llibres, hi ha La sociedad actual (1974), escrit amb Josep Vicent Marqués i Salvador Salcedo; Estructura y dinámica de la población del Pais Valenciano (1979), amb pròleg d’Amando de Miguel; o El País Valencià com a formació social, I Premi Fontana Rosa. L’any 1986 va rebre el Premi Joan Fuster d’assaig per l’obra De impura natione, escrit amb Eduard Mira, en què plantejaven una ‘tercera via’ per al valencianisme polític.

Mollà va fer donació de prop de 3.000 volums de la seua biblioteca particular a l’Ajuntament de Bocairent, que li dedicà una sala de la Biblioteca Municipal i que l’any 2011 el va guardonar amb el premi Nou d’Octubre.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]