Aquest dissabte 12 de gener s’ha mort l’escriptor i investigador Lluís Mayor Martínez, nascut a Bocairent el 1947. Recentment havia rebut la medalla de la localitat, atorgada per unanimitat en el ple municipal del 22 de desembre passat.

Mayor va participar activament en els moviments estudiantils antifranquistes, i professionalment féu una destacada tasca d’investigació i de divulgació en els àmbits de la psicologia clínica i en el de la història de psicologia, amb nombroses publicacions en revistes científiques del país i estrangeres, i en una trentena de llibres propis. Va ser president de la comissió gestora que va crear la Societat de Sexologia del País Valencià, i professor en les facultats de Filosofia i Lletres i de Psicologia de la Universitat de València, on hi va ser professor titular des de 1984, encara que ja hi exercia amb anterioritat, fins la jubilació.

El 10 de desembre passat, l’ajuntament va rebre en donació tot el fons bibliogràfic de Lluís Mayor. Les publicacions de què és autor o coautor, entre les que destaquen llibres de psicologia, articles en revistes científiques i ponències i comunicacions en congressos del seu àmbit d’estudi es catalogaran i es dipositaran a la sala Damià Mollà de la biblioteca pública municipal.

Amb motiu de la concessió de la medalla, el regidor de Cultura de Bocairent, Xavier Molina, destacà en la memòria del procediment ‘les seues aportacions intel·lectuals a aspectes tan importants per a la nostra societat com l’anàlisi de la sexualitat, els estudis sobre motivacions i emocions, les drogues i les substàncies addictives i les repercussions en el comportament, en l’esport i en el treball laboral.’ I també la dedicació ‘a la prevenció de les drogodependències en l’àmbit educatiu, la importància de la família en la inserció dels drogodependents o els efectes de les substàncies addictivies en la seguretat vial, entre més.’

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.