Benigànim, Bocairent, Castelló de Rugat, l’Olleria, Ontinyent i Quatretonda acolliran alguna de les activitats de la dotzena edició de la campanya ‘Ser dona al sud’ del Fons Valencià per la Solidaritat.

La resta de municipis on es faran activitats són Benifaió, Xàtiva, Alfafara, el Puig, la Llosa de Ranes, Alcàsser, Parcent, l’Alcúdia, València, Canals, Elx, els Poblets, Estivella, Rocafort, Picassent i Quart de Poblet.

Amb el lema ‘Participació de la dona en l’àmbit municipal al Salvador’, el programa comença aquest dijous a Xàtiva a amb la representació del monòleg ‘No solo duelen los golpes’ a càrrec de Pamela Palenciano.

El programa inclou també l’exposició ‘Todas somos Ciudad Mujer’, una mostra fotogràfica del gallec Antonio Nodar qui va aprofitar la inauguració del nou local de Ciudad Mujer per a retratar 612 dones de diferents localitats dels voltants i de diferents extractes socials i ètnies. Nodar ha treballat com a fotògraf de premsa per al Diari de Barcelona, El Mundo, EFE o AjoBlanco.

També s’han programat conferències, que es faran en dues parts a causa de les eleccions del 4 de març al Salvador: la primera, del 26 de febrer al 2 de març, amb l’experiència de Patricia Navarro Cañas, directora del Institut Neerlandès per la Democràcia Multipartidista qui explicarà el treball que fan les dones en els partits polítics i les batlies salvadorenques per a transformar una realitat social desigual i violenta. La segona, del 7 al 12 de març, comptarà amb el testimoni de Guadalupe Hernández de Espinoza, sots-secretària d’Inclusió Social del govern del Salvador, qui exposarà els mecanismes que tenen per a superar les adversitats quotidianes com ara Ciudad Mujer, un programa estatal que oferix atenció integral a les dones a través de serveis especialitzats.