‘La tertúlia proscrita’

Som Rurals gestionarà un milió d’euros de les ajudes LEADER

  • Les subvencions es destinen a millorar la governança, la mobilització del potencial endogen de les zones rurals i la qualitat de vida d'aquests territoris

VilaWeb
Redacció
20.07.2018 - 15:50
Actualització: 20.07.2018 - 17:50

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha convocat ajudes per valor d’11 milions d’euros per impulsar els projectes per a la realització d’operacions d’acord amb l’estratègia de desenvolupament local participatiu, dels grups d’acció local LEADER 2014-2020, que milloren la governança, la mobilització del potencial endogen de les zones rurals i la qualitat de vida d’aquests territoris.

D’aquestes ajudes LEADER, el grup d’acció local Som Rurals que agrupa entitats públiques i privades majoritàriament de la Vall d’Albaida, gestionarà subvencions d’1 milió d’euros en els 41 municipis d’aplicació de la seua Estratègia de Desenvolupament Local Participatiu.

La dotació pressupostària total es farà a càrrec de l’Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària, i es distribuiran amb 50.000 euros per a enguany, 8,9 milions per a 2019 i dos milions el 2020.

Aquests ajuts, que estan orientades a millorar la governança, la mobilització del potencial endogen de les zones rurals i la millora de la qualitat de vida d’aquests territoris, tenen en compte els projectes que creen ocupació en el món rural, que estiguen promoguts per dones i joves, que afavoresquen la inclusió de col·lectius desfavorits, que potencien les capacitats internes de la comunitat local, que fomenten la innovació i que tinguen una incidència positiva sobre el medi ambient.

Així mateix, estan contemplats en el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) del País Valencià 2014-2020 cofinançades pel fons europeu FEADER, la Conselleria i el Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient espanyol.

La convocatòria de subvencions té tres línies d’ajudes: una per a la creació i millora d’empreses per a activitats no agrícoles; una altra per a empreses o inversions en empreses dedicades a la indústria agroalimentària i de transformació i comercialització de productes agrícoles, ramaders i d’alimentació; i la tercera destinada a serveis bàsics i renovació de poblacions. En aquest tercer cas s’hi inclouen, entre més, ajudes a la creació, millora o ampliació d’infraestructures a petita escala; a inversions per a ús públic en infraestructures recreatives, informació turística i infraestructures de turisme a petita escala; i a estudis i inversions vinculats al manteniment, la recuperació i la rehabilitació del patrimoni cultural i natural.

Les ajudes poden sol·licitar-les, fins el 4 de setembre, persones físiques, microempreses, pimes, entitats locals i entitats sense ànim de lucre, de qualsevol dels 41 municipis de l’àrea Som Rurals o que hi vulguen traslladar la seua activitat. Les subvencions, segons la línia i el tipus d’inversió (productiva o no productiva) poden ser de fins el 40% en el cas de creació i millora d’empreses, i fins el 70% en el cas de ajudes a serveis bàsics i renovació de poblacions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any