Terrateig s’encarregarà de començar enguany les activitats de la festa de la pansa a la Vall d’Albaida, amb una programació que inclou també Montitxelvo i Benicolet, després que durant l’estiu s’hagen fet alguns actes a Rugat i també a localitats de la Safor: Ròtova, Llocnou de Sant Jeroni i Ador.

La Festa de l’Escaldà a Terrateig serà diumenge 27 d’agost, a les 9.00 al Riurau dels Oficis. Anteriorment, divendres s’impartirà el taller didàctic ‘Els riuraus. Elaboració de la pansa’ a la sala multiusos, i dissabte l’Associació Teatre de la Il·lusió oferirà de manera itinerant per la localitat l’espectacle Rondalletres.

A Montitxelvo les activitats començaran l’1 de setembre amb el taller didàctic, i dissabte 2 a la plaça es podrà escoltar l’espectacle ‘Sis veus per al poeta’, un homenatge musical a Vicent Andrés Estellés. L’escaldà serà diumenge 3, a les 9.00 al riurau de Remedios, i a les 11.00 a la replaceta de l’Església hi haurà el taller ‘Els riuraus: qui té pansa, té dansa’ i un altre de cistelleria. A més, a la Casa de Cultura s’oferirà un dinar amb menú basat en les panses.

La tercera de les escaldaes de la comarca serà a Benicolet, el 10 de setembre a les 9.00 al riurau de Don Samuel, on s’impartirà també el taller didàctic de cistelleria. Les activitats en aquesta localitat començaran divendres dia 8 amb un taller de pintura i estampat de d’espardenyes de careta; i dissabte l’Associació Cultural Danses de Llutxent en farà de danses.

Al cartell hi trobareu tots els detalls de la programació.