Toca plegar

  • "La d'aquest 31 d'agost és l'última actualització del diari. Pleguem convençuts que, tot i doldre, és la decisió més encertada que aconsellen les noves circumstàncies personals."

VilaWeb
Lliurament a VilaWeb Ontinyent del XVIII Premi Benicadell de la Coordinadora de la Vall d'Albaida per la Defensa i Ús del Valencià
Josep Albinyana
31.08.2022 - 00:03
Actualització: 31.08.2022 - 09:50

El 1998, VilaWeb Ontinyent es va convertir en el primer diari digital de la Vall d’Albaida. Era la segona edició local o comarcal (darrere de la d’Alacant) nascuda al País Valencià dins VilaWeb, un periòdic encara incipient i ja pioner en la comunicació electrònica al nostre país.

Ara ha arribat el moment de posar fi a tants anys d’informació diària, continuada i compromesa, de la darrera edició local que s’ha mantingut activa i adaptada als canvis incessants. La d’aquest 31 d’agost és l’última actualització del diari. Pleguem convençuts que, tot i doldre, és la decisió més encertada que aconsellen les noves circumstàncies personals.

Passar d’un producte pràcticament “manufacturat” (quan publicar notícies era un treball on la redacció anava acompanyada de fórmules i enllaços enrevessats) als sistemes actuals altament automatitzats, ha estat una evolució contínua i de vegades vertiginosa. Però incomparable amb el pas d’escriure per a uns ben pocs valldalbaidins que tenien accés a internet, a fer-ho per a tothom que et pot llegir de manera instantània i en dispositius inimaginables no fa tant.

Si més no Maria Josep Garcia, Lluís Miquel Segrelles, Josep Lluís Pasqual, Javier Lapeña i jo mateix no hauríem estat capaços -quan ens vam llançar a l’aventura- de fantasiejar tant amb les possibilitats que s’obrien davant nostre. Però pensem que, adaptant l’edició a les possibilitats personals de cada moment, hem sabut traslladar-les als nostres lectors.

Agrair-los la confiança demostrada tots aquests anys és el mínim que podem fer amb un públic que ens ha seguit, aconsellat, criticat o aplaudit. I amb la llarga nòmina de col·laboradors que han vist en el nostre espai una plataforma per a compartir idees i recerques.

I com no pot ser d’altra manera, hem de fer palés l’agraïment a Assumpció Maresma i Vicent Partal per confiar tant de temps en nosaltres, i a tota la família VilaWeb que ens ha acollit.

VilaWeb Ontinyent s’acaba. S’acaba tal com és ara. Però d’alguna manera es reconverteix en un projecte nou on continuarem oferint articles d’opinió i textos de divulgació relacionats amb la Vall d’Albaida. Obrim La Creueta, i vos convidem no només a llegir-la: també a participar-hi amb les vostres aportacions literàries, científiques, divulgatives…

I evidentment a continuar ben informats amb VilaWeb.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any