Toni Mollà escriu ‘contra el silenci’ sobre l’obra de Fuster

  • El sociòleg i periodista presenta divendres el seu nou llibre 'Escrits contra el silenci'

VilaWeb
Redacció
10.05.2017 - 18:30
Actualització: 10.05.2017 - 20:30

‘Escrits contra el silenci’ és el nou llibre del sociòleg i periodista Toni Mollà, un treball que l’autor ha construït al voltant de l’obra cívica de Joan Fuster, i que ell mateix qualifica de ‘falca contra el silenci’ a què s’ha sotmés l’obra de l’intel·lectual de Sueca en opinió de Mollà.

És per això que el volum duu com a subtítol ‘A propòsit de l’obra cívica de Joan Fuster’, la qual Mollà reivindica de manera rotunda i completa. Ho fa amb aquest recull d’articles i reflexions dedicats a Joan Fuster i la seua obra, i de textos on mostra la manera d’entendre el país a partir d’una forma de mirar apresa de les lectures i converses amb Fuster.

El llibre té també comentaris sobre intel·lectuals que, segons l’autor, han ajudat a difondre l’obra fusteriana: Josep Iborra, Josep-Vicent Marqués, Vicent Pitarch, Rafael-Lluís Ninyoles, Gustau Muñoz, Francesc Pérez Moragón, Ernest Gellner o Axel Honnet.

L’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida ha organitzat la presentació d’aquest llibre, divendres 12 de maig, a les 19.30, al Centre Cultural Caixa Ontinyent, a càrrec de l’autor i amb la intervenció de Ramon Mora.

L’autor
Toni Mollà (Meliana, 1957) és licenciat en periodisme i doctor en sociologia, ha treballat a RTVV i com a professor de la Universitat de València. Ha impartit cursos a Brown University i CUNY (EUA). Autor d’assaigs com ‘La utopia necessària’ (1994), periodisme literari com ‘Converses inacabades amb Joan Fuster’ (1992) i els dietaris ‘Espill d’insolències’ (2000), ‘Quadern d’entretemps’ (2007), ‘Més enllà de San Francisco’ (2010) i ‘Un adéu a la tribu’ (2013). També del ‘Manual de sociolingüística’ (2006) o ‘Quina televisió pública?’ (2009), entre les obres de sociologia de la comunicació. En ‘La desconnexió valenciana’ (2014) va recollir part de la seua obra periodística.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem