10.05.2017 - 16:30
|
Actualització: 10.05.2017 - 18:30
‘Escrits contra el silenci’ és el nou llibre del sociòleg i periodista Toni Mollà, un treball que l’autor ha construït al voltant de l’obra cívica de Joan Fuster, i que ell mateix qualifica de ‘falca contra el silenci’ a què s’ha sotmés l’obra de l’intel·lectual de Sueca en opinió de Mollà.
És per això que el volum duu com a subtítol ‘A propòsit de l’obra cívica de Joan Fuster’, la qual Mollà reivindica de manera rotunda i completa. Ho fa amb aquest recull d’articles i reflexions dedicats a Joan Fuster i la seua obra, i de textos on mostra la manera d’entendre el país a partir d’una forma de mirar apresa de les lectures i converses amb Fuster.
El llibre té també comentaris sobre intel·lectuals que, segons l’autor, han ajudat a difondre l’obra fusteriana: Josep Iborra, Josep-Vicent Marqués, Vicent Pitarch, Rafael-Lluís Ninyoles, Gustau Muñoz, Francesc Pérez Moragón, Ernest Gellner o Axel Honnet.
L’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida ha organitzat la presentació d’aquest llibre, divendres 12 de maig, a les 19.30, al Centre Cultural Caixa Ontinyent, a càrrec de l’autor i amb la intervenció de Ramon Mora.
L’autor
Toni Mollà (Meliana, 1957) és licenciat en periodisme i doctor en sociologia, ha treballat a RTVV i com a professor de la Universitat de València. Ha impartit cursos a Brown University i CUNY (EUA). Autor d’assaigs com ‘La utopia necessària’ (1994), periodisme literari com ‘Converses inacabades amb Joan Fuster’ (1992) i els dietaris ‘Espill d’insolències’ (2000), ‘Quadern d’entretemps’ (2007), ‘Més enllà de San Francisco’ (2010) i ‘Un adéu a la tribu’ (2013). També del ‘Manual de sociolingüística’ (2006) o ‘Quina televisió pública?’ (2009), entre les obres de sociologia de la comunicació. En ‘La desconnexió valenciana’ (2014) va recollir part de la seua obra periodística.