El Jutjat de Primera instància i Instrucció número 3 d’Ontinyent, encarregat dels casos de violència de gènere, s’instal·larà el mes que ve en una planta baixa de l’avinguda del Comte de Torrefiel. La ubicació serà provisional mentre no s’acabe de decidir i executar la construcció de les instal·lacions definitives dels jutjats que continuen sense tindre cap projecte clar.

La decisió de traslladar el jutjat a aquest nou espai l’ha comunicat la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, al batle de la ciutat, Jorge Rodríguez. Al costat del jutjat se situarà més avant l’Oficina d’Assistència a les Víctimes del Delicte, en una altra planta baixa que, com l’altra, serà provisional i també de 130 m2.

La consellera n’ha informat el batle en una reunió mantinguda aquest dilluns a la conselleria, i ha assegurat que la decisió servirà per solucionar ‘els problemes d’espai i habitabilitat que tenia en l’actualitat el jutjat, situat al Palau de Justícia’. Per la seua banda, Rodríguez ha valorat positivament l’anunci i ha expressat que es tracta de la ‘demostració que a la conselleria i a l’Ajuntament els preocupen les víctimes d’aquestes agressions, donant resposta amb una instal·lació molt necessària’.