La trobada Clients-Proveïdors impulsada per la Plataforma per la Reindustrialització s’amplia a tot el País Valencià

  • Nou associacions empresarials participen en la primera edició d'àmbit valencià

VilaWeb
Redacció / EP
10.01.2022 - 18:04
Actualització: 10.01.2022 - 19:04

COEVAL ha participat aquest dilluns en la presentació a Alacant de la primera trobada Clients-Proveïdors d’àmbit valencià, que se celebrarà a Ibi el 24 de febrer vinent. En l’acte ha participat també el conseller d’Economia Sostenible, Rafael Climent, el president de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), Salvador Navarro, el president de la Comissió d’Àrees Empresarials i Afers Comarcals de la CEV, Javier Cabedo i el director d’IBIAE, Héctor Torrente.

La trobada té com a objectiu potenciar relacions comercials de proximitat i millorar-ne l’impacte en el creixement socioeconòmic dels seus territoris. És una continuació de l’encontre celebrat per primera vegada el 2017 per la Plataforma per la Reindustrialització Territorial, de què formen part COEVAL, FEDAC i IBIAE com a associacions empresarials de la Vall d’Albaida, de l’Alcoià-Comtat i de la Foia de Castalla.

Ara la voluntat és de donar-li un enfocament que abaste tot el País Valencià, amb la incorporació de més entitats, i tindrà el suport de l’Ivace i la col·laboració de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV).

En aquesta trobada autonòmica participaran l’Associació d’Empresaris del Camp de Morvedre, l’Associació d’Empresaris de Vega Baixa, el Cercle Empresarial d’Elx i Comarca, i el Cercle Empresarial de la Marina Alta.

També ho faran la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor, la Federació Empresarial Alcoià-Comtat, l’Associació de Treballadors Autònoms de la Comunitat Valenciana i l’Associació d’Empresaris d’Ibi i Comarca.

El conseller ha assegurat que “tant les associacions empresarials com els clústers són els millors intermediaris per a impulsar la innovació entre les petites i mitjanes empreses i un suport important en els seus processos de creixement i de reinventar-se”. Climent ha defensat la “necessitat i el benefici que comporta que tots els agents implicats en la millora competitiva del teixit industrial de la Comunitat Valenciana ens coordinem i cooperem per a generar sinergies i un full de ruta sòlid en matèria de reindustrialització”.

La iniciativa pretén que les empreses que conviuen en un mateix territori puguen descobrir col·laboradors, proveïdors o clients, amb els quals començar una relació empresarial amb menys cost logístic i més generació d’ocupació i riquesa.

“És important d’especialitzar-se en les tasques que generen competitivitat, no sols en costos, sinó en tot el que suposa diferenciació i valor afegit com és la R+D+i, el capital humà o el capital organitzatiu”, ha assenyalat el conseller.

Associacions territorials

El president de la CEV, Salvador Navarro, ha afirmat que “aquesta jornada és important per dos motius: d’una banda, perquè un dels nostres objectius principals és reivindicar el paper de les associacions territorials i impulsar la seua creació, i per un altre per la necessitat d’estrényer les relacions de proximitat entre empreses de la Comunitat Valenciana, com hem vist durant la pandèmia”.

Per la seua banda, el president de la Comissió d’Àrees Empresarials i Afers  Comarcals de la CEV i president de COEVAL, Javier Cabedo, ha indicat que “tenim tendència a buscar clients i proveïdors molt lluny, quan a vegades els tenim molt a prop”. A més, ha assenyalat que aquesta línia de treball de connexió intersectorial d’empreses és un eix de la Comissió d’assumptes comarcals i àrees empresarials de la CEV.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any