L’Associació Veïnal del Poble Nou volem fer una crida a la participació del veïnat a formar-ne part i poder fer front a la situació de vulnerabilitat que viu el nostre barri, ja que sense la gent no serà possible encarar els inconvenients que patim des de fa massa temps. La despoblació, els habitatges buits i amb risc de despreniments de façanes i cobertes, la manca d’infraestructures a bona part del barri (telecomunicacions, clavegueram, gas, hidrants contra incendis, etc.), el mal estat dels carrers, i un llarg etcètera que totes coneixeu.

L’associació no és un organisme polític, ni anem contra ningú, només volem viure en un barri que gaudesca dels mateixos drets que altres barris d’Ontinyent, ja que les obligacions són les mateixes.

Passejar, gaudir de les festes populars, comprar a les tendes i menjar als coneguts bars del barri, són actes individuals que es feien i que hui en dia continuen fent-se, en major o menor mesura, però que corren el risc de desaparèixer, com passa amb els comerços.

Som un barri sobre el qual, a una gran part de la ciutadania d’Ontinyent, li agrada de recordar els bons moments que hi van viure fa uns anys, però que malauradament l’estem deixant morir entre tots. O potser penses que encara té un fil de vida i una esperança per renàixer? Un grup de veïnes pensem que sí, i amb moltes ganes i il·lusions ens hi hem aferrat perquè no s’acabe degradant i morint.

Sense un col·lectiu que dinamitze i organitze les reivindicacions, la lluita per la construcció d’un barri en condicions més bones és molt més complicada. Per això l’entitat, des que va nàixer, ha treballat en diverses línies per tal lluitar per la dignitat del nostre espai. ‘Posa’m bonica’, ‘Poble Nou Endins’ i ‘Cultura a la fresca’ són els darrers projectes que s’han posat en marxa per a posar el focus d’atenció en les potencialitats dels nostres carrers.

Però tot açò que hem aconseguit entre totes no tindrà cap continuïtat si a l’associació no s’acosten més persones amb ganes de millorar el seu barri, ja que la junta directiva actual ha de renovar-se, i en cas contrari, l’associació corre el risc de desaparèixer.

Hem de ser conscients que per a moure un barri calen moltes mans. Per aquest motiu, convoquem tot el veïnat a implicar-s’hi, si volen tindre força per a reivindicar millores als nostres carrers, a les nostres cases i en definitiva, a les nostres vides. Acostat el divendres 13 de desembre a les 20.00 en segona convocatòria, i mitja hora abans en primera, a la Casa de Cultura-Palau dels Barons de Santa Bàrbara- al C/ Maians, 26 a l’Assemblea General Ordinària de l’Associació Veïnal del Poble nou d’Ontinyent, on renovarem els càrrecs de la Junta Directiva, i intentarem donar-li un nou impuls.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.