Un camí i un projecte nous amb respecte al territori

Plataforma del Fem
02.12.2015 - 18:17
Actualització: 02.12.2015 - 19:17
VilaWeb

La Plataforma del Fem de la Vall d’Albaida hem mantingut una reunió amb la directora general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, María Diago, per tal de contrastar la nostra visió del model de gestió de residus amb la visió de l’actual govern de la Generalitat. Hem pogut confirmar que mantenim visions molt semblants quant al model més adequat per a la nostra comarca: un model de gestió dels residus més sostenible.

Així, la plataforma ha pogut contrastar en la reunió els diferents punts que portem exigint des de l’inici. Per una banda, respecte al volum de les futures instal·lacions, ha mostrat la total voluntat d’apostar per una planta de tractament i abocador propis i únicament per a la nostra comarca. Durant la reunió hem tingut l’oportunitat d’exposar quina seria la ubicació perfecta per a la planta segons el que hem comunicat al llarg del últims anys. Ubicar la planta al municipi d’Ontinyent permetria de respondre a dos principis fonamentals, el de responsabilitat i el de proximitat en tractar-se Ontinyent del lloc on se situa el 40% de la població de la comarca. La parcel·la acordada fins ara, al polígon industrial de l’Altet, suposa a més, un lloc excel·lent, en tractar-se precisament d’un polígon on es contempla aquest ús, i amb distància suficient a qualsevol habitatge. La posició de la directora ha sigut totalment favorable a una ubicació com aquesta.

També es va poder analitzar un altre punt important en el model: la recollida selectiva porta a porta. Coneixedors tots de les dificultats que implica la implantació d’aquest model entre els veïns, s’ha valorat molt positivament per part de la directora que a Ontinyent ja hi hagués un model mixte, on ja s’arreplega porta a porta una de les fraccions, i que estiga en funcionament, amb èxit i totalment assumit pels veïns. Un model de porta a porta exitós faria innecessàries les macroinstal·lacions que preveia el govern anterior.

Com que per portar endavant aquestes mesures cal el consens i suport majoritari de totes les parts, hem sol·licitat una reunió amb Jorge Rodríguez, batle d’Ontinyent i amb Vicent Gomar, president de la Mancomunitat, per tal de valorar tant la ubicació de la planta com el model de recollida del fem.

El camí que ens queda és llarg, i segurament amb encara moltes dificultats, però ara comencem a veure l’inici d’un nou camí, un nou projecte, que esperem que ara ja siga el del respecte pel territori, el medi ambient i també la ciutadania.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any