Un certamen de pintura mural recorda l’artista albaidí Messa

  • L'Ajuntament d'Albaida va declarar aquest 2015 'Any Messa' en el centenari del naixement del pintor

VilaWeb
Redacció
31.07.2015 - 09:17

Amb motiu de la commemoració del centenari del naixement d’un dels artistes més importants d’Albaida, Francesc Sempere Fernández de Mesa ‘Messa’, l’Ajuntament va declarar aquest 2015 ‘Any Messa’, amb una previsió de celebració d’activitats en homentage al pintor.

Una d’aquestes activitats és la convocatòria del Certamen de Pintura Mural ‘Francesc Sempere Fernandez de Mesa – Messa’, organitzat pel consistori conjuntament amb la comissió de les festes de la Mare de Déu del Remei 2015 i la Fundació Per Amor a l’Art. Els participants hauran de realitzar les obres de 2,5×3 m els dies 26 i 27 de setembre, en alguns carrers i places d’Albaida com ara el parc del Raval Jussà, l’avinguda de la Fira, la plaça del Convent o el poliesportiu.

Abans de l’elaboració, els artistes han de presentar prèviament un esbós i rebran, si són seleccionats, 200 euros per a l’adquisició del material necessari. El bases estableixen tres premis: un primer dotat amb 2.000 euros, un segon de 1.000 euros, i el tercer serà de 500.

Any Messa

El ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat el 29 de gener passat de declarar aquest 2015 com ‘Any Messa’, a partir d’una iniciativa de dos artistes també albaidins, Josep Sanjuan i Rafael Amorós, els quals van fer la proposta acceptada per l’Ajuntament.

Francesc Sempere 'Messa'Francesc Sempere ‘Messa’ es formà artísticament durant la postguerra en contacte amb Segrelles i Monjalés. L’any 1956 es traslladà a Catalunya on conreà l’informalisme i participà en els Salons de Maig i en els premis de dibuix Joan Miró. També fou membre fundador del grup Cinquena Forma (1964). Evolucionà de l’abstracció al realisme crític amb la incorporació d’objectes als quadres, una tendència coneguda com a Nova Figuració, coincidint amb el retorn a Albaida el 1968. Entre els anys setanta i els vuitanta realitzà decoracions murals i ambientacions i conreà l’anomenat Art Gandul, una síntesi de ready made, pop-art, art efímer, art pobre i metamorfosis eròtiques. Va ser guardonat amb nombrosos premis i féu exposicions a moltes localitats del país i també d’estrangeres. La seua obra es troba en col·leccions de ciutats com Albaida, Alcoi, Barcelona, Palma, i París, Salamanca, Valladolid i Brussel·les entre més.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any