L’Ajuntament de Paterna construirà un mausoleu al cementeri municipal, on s’hi soterraran les restes dels represaliats del franquisme que no hagen reclamat les seues famílies.

Les obres començaran en menys d’un mes, amb una durada de quatre setmanes i un pressupost de 30.000 euros, finançat per la Diputació de València.

El monument es farà en l’espai que actualment ocupa la fossa 113, sobre una superfície de 3,10 metres per 3,40 metres i tindrà receptacles individuals on descansaran les restes òssies dels cossos no reclamats.

Ho va explicar divendres el tinent de batle de Protecció a les Persones, Participació i Ocupació i president del Consell de Recuperació de la Memòria Democràtica, Julio Fernández, qui ha subratllat la importància d’aquest mausoleu ‘que busca homenatjar i dignificar la figura dels homes i dones represaliades durant el franquisme, i reparar el deute moral amb les seues famílies.’

La primera fase consistirà en l’excavació de la part subterrània del mausoleu amb una profunditat mínima de 3 metres, on s’enterraran les restes, supervisada per l’equip encarregat de l’exhumació de la fossa. Una vegada finalitzada la galeria subterrània s’alçarà l’estructura exterior que anirà recoberta de marbre.