Un vell virus anomenat Blasco i altres de l’espècie

  • «Per què patir pels perillosos virus 'xinesos' si en tenim prou amb alguns virulents jutges i certs polítics valencians?»

Ximo Urenya
01.05.2020 - 15:41
Actualització: 01.05.2020 - 17:41
VilaWeb

Hi ha jutges espanyols també experts, com Fernando Simón, en virus. Uns, maleïts éssers que xuplen, no la sang però sí els béns públics, són ben vistos pels jutges perquè són, al cap i a la fi, de la mateixa o semblant categoria vírica. I ja se sap com es respecten, com són d’amables entre elles, les espècies de la mateixa família, ja siguen males bestioles assassines de mesures nanomètriques com la sèrie complexa de la Covid-19, ja siguen mamífers rapinyaries com les hienes i les raboses, o uns altres mamífers tan perillosos o més com els de la família dels Judicarum Peperus i els de la Politicarum Cunyarus Peperus, tots dos del gènere dels calàpids, els que enganyen les càndides preses reptant cap enrere d’on són aquestes, immediatament abans de saltar i deixar-les immobilitzades i fetes un nyap.

Ara mateix s’acaba de produir un fet lamentable entre virus d’aquesta espècie en un jutjat valencià. És un d’aquests casos de sentència manifestament injusta comesa ara mateix contra qui va ser conseller de Cooperació d’un dels governs del Partit Popular, Rafael Blasco. Sí, aquell que se les sabia totes per a aconseguir desviar les partides econòmiques destinades al Tercer Món i passar-les al seu compte i al compte dels seus amiguets còmplices, vint-i-tants, un d’ells Augusto César Tauroni -i no és broma el nom-. També va demostrar ser un especial manifasser el Rafael, quan va aconseguir un dia que la Fiscalia Anticorrupció acordara amb ell la rebaixa de la condemna inicial de setze anys a dos anys i mig. Això són rebaixes i no ara les del gasoil! Un espavilat ell i un cas de corrupció judicial com un cabàs el de la Fiscalia! Però no s’acaba ací la història viral dels lladres dels diners que havien d’arribar, i no van ho van fer mai, als ‘negratas’ -com els anomenava l’amiguet Augusto César-. Al final, el generós jutge ha regalat, vull dir, ha condemnat Rafael Blasco, ara mateix, a només un any de presó i a dos la seua eminència, l’Augusto César.

Per què patir pels perillosos virus ‘xinesos’ si en tenim prou amb alguns virulents jutges i certs polítics valencians?

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any