Una app interactiva per a aprendre valencià jugant



  • L'ha presentada la Diputació de València aquest dimarts

VilaWeb
Redacció
20.12.2016 - 23:13
Actualització: 21.12.2016 - 00:13

Redacció/EP Aprendre valencià jugant. Aquest és el principal objectiu d’Enjogassa’t, una aplicació interactiva que ha llançat la Diputació de Valenciana perquè els seus usuaris ’s’hi divertisquen i gaudisquen aprenent’. La vice-presidenta de la corporació, Maria Josep Amigó, el diputat de Cultura, Xavier Rius, i la responsable de la Unitat de Normalització Lingüística, Immaculada Cerdà, han presentat aquest dimarts la primera fase del joc.

Es tracta d’una aplicació en línia, accessible a través d’aquesta pàgina  i pensada per utilitzar-la a través de dispositius com pissarretes electròniques, ordinadors i telèfons mòbils.

Maria Josep Amigó ha reivindicat la necessitat d’apostar ‘per la presència del valencià en l’administració i impulsar iniciatives que traspassen aquests murs i facen possible que la llengua sigui utilitzada comunicativament en els diferents àmbits socials d’interacció’.


 En la mateixa línia s’ha pronunciat el diputat de Cultura, Xavier Rius, qui ha recordat que un dels eixos de treball marcats pel nou equip de la Diputació rau ‘en la normalització de l’ús del valencià com a llengua de prestigi’, que permeta ‘recuperar la dignitat i el nivell d’ús del valencià en els diferents àmbits comunicatius’. En aquest sentit, ha explicat que Enjogassa’t és el resultat d’una idea inicial que perseguia ‘millorar el coneixement del valencià i transitar pel món didàctic de la nostra llengua’.

L’app, que ha comptat amb el disseny i creació de l’empresa Marinva, treballa a partir de la combinació de 2.000 qüestions i diferents situacions comunicatives útils, que tripliquen les possibilitats de resposta i exercicis pràctics. Per fer ús de la plataforma només cal registrar-s’hi i disposar de connexió a Internet, sense necessitat de descarregar cap mena d’aplicació ni programari alternatiu.

Enjogassa’t compta inicialment amb tres illes didàctiques que es corresponen amb les comarques dels Ports, la Safor i la Marina, representants de tres varietats de parlars diferents.

Cadascun d’aquests mons disposa de tres nivells de dificultat. Arrancalèxic permet treballar el vocabulari i introduir dubtes ortogràfics. Bufaccents presenta qüestions relatives a l’ortografia, el lèxic i el vocabulari. I el nivell de major dificultat el representa Tombaerrors, centrat en la gramàtica, però amb incursions en el terreny de l’ortografia, el lèxic i el vocabulari. Cada nivell disposa, al seu torn, de tres subnivells de dificultat dirigits a temes basats en diferents situacions comunicatives obviant etiquetes gramaticals.

‘Un factor clau en l’aprenentatge és la diversió, la passió, aprendre sense ser-ne conscient. Enjogassa’t està basat en la ludificació’, ha explicat la responsable de la Unitat de Normalització Lingüística, Immaculada Cerdà.

En relació a la nova aplicació didàctica, Cerdà també ha apuntat que es tracta ‘d’un programa pioner, pensat per jugar en l’àmbit privat, però també amb la intenció d’afavorir la creació de comunitats d’aprenentatge a partir de versions tecnològiques molt bàsiques per evitar excloure ningú’.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem