L’any vinent, Otos celebrarà el segon centenari de les seues festes patronals, instituïdes el 6 de setembre de 1815 i celebrades per primera vegada els dies 6, 7 i 8 de setembre de 1816. Amb motiu d’aquesta commemoració, l’ajuntament ha impulsat la creació d’una comissió que s’encarregarà de l’organització de les festes de 2016 amb un caràcter extraordinari.

En aquesta comissió s’integren associacions locals i persones a títol individual, que treballaran en la realització d’un documentari amb imatges de les festes, en l’edició d’un calendari i l’elecció d’un logotip identificatiu del centenari. A més, prepararan la programació de les festes amb actes extraordinaris per a la celebració.

200 anys de festes patronals

El dia 6 de setembre de 1815, en vespres de la festa major de la Mare de Déu a Otos, el batle, el rector de la parròquia, regidors consistorials i veïns del poble van acordar el vot perpetu de celebrar a partir de l’any següent els dies 6, 7 i 8 de setembre, les festes patronals dedicades al Crist de la Fe, als Sants de la Pedra i a la Puríssima Concepció respectivament. D’aqueixa manera es juntaven la festa dels tres patrons i marcaven com s’havia de desenvolupar el programa d’actes. L’any 1916, passada la crisi de l’Any Deu, el capità d’infanteria Terencio Seguí Álvarez i més personalitats de la burgesia local van impulsar la celebració del primer centenari, un esdeveniment que ha quedat en la memòria dels veïns d’Otos per la grandiositat dels actes en aquell temps, tal i com han explicat des de l’ajuntament.

Les festes van deixar de celebrar-se únicament els anys 1936, 1937 i 1938 a causa de la guerra. Actualment les festes se celebren en el mes d’agost ja que en 1970 els veïns van aprovar en referèndum de traslladar-les al dia 6 d’agost, festivitat del Crist, perquè en setembre molts otosins havien d’emigrar a veremar a Occitània.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.